Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Schneider Electric lanserer nytt AI-verktøy for ressurshåndtering og -effektivisering

Renata Kuzmina, Sustainability Sales Manager i Schneider Electric Norge, støtter bedrifter som trenger hjelp med bærekraftrapportering og iverksettelse av bærekrafttiltak for energi- og ressurseffektivisering.
Renata Kuzmina, Sustainability Sales Manager i Schneider Electric Norge, støtter bedrifter som trenger hjelp med bærekraftrapportering og iverksettelse av bærekrafttiltak for energi- og ressurseffektivisering.
Del
Schneider Electrics formål er å legge til rette for at hver og en av oss skal få mest mulig ut av energi og ressurser. Vi ønsker å være en brobygger for fremgang og bærekraft for alle og kaller dette Life Is On. Vårt oppdrag er å være din digitale partner for bærekraft og effektivitet. Vi driver digital transformasjon med innovativ teknologi, sanntidsovervåking, programvare og tjenester i integrerte løsninger for boliger, bygg, datasentre, infrastruktur og industri. Vi er det mest lokale av globale selskaper og vi jobber for åpne standarder og økosystemer av partnere. Dette er viktige drivere for våre felles formål og verdier, med hovedvekt på «inclusive» og «empowered». For mer informasjon: https://www.se.com/no

Med AI-baserte EcoStruxure Resource Advisor Copilot vil selskaper få en digital samarbeidspartner for å utforme og implementere solide bærekraftstrategier.

Schneider Electric Resource Advisor har eksistert i noen år, og får nå - med den nye integrerte AI-baserte «Copilot»-funksjonen - muligheten for å overvåke og håndtere ressurser i alle sine aspekter gjennom en «AI-linse». Verktøyet tar hånd om kartlegging av utslipp, energiledelse, reduksjon av ressursforbruk, ESG-rapportering og karbonregnskap.

EcoStruxure Resource Advisor Copilot vil hjelpe virksomheter med å ta raskere beslutninger for å effektivisere energi- og ressursbruk ved å samhandle med virksomhetens komplekse energi- og bærekraftdata.

«Kopiloten» er blitt utviklet på en sikker måte med Large Language Model-teknologi. Den fungerer i praksis som en digital «følgesvenn» som gir bærekraft- og energirådgiverteam muligheten til å gjennomføre raskere og bedre dataanalyse og -visualisering:

– Meningen her er å støtte bærekraftpersonell med å ta tryggere beslutninger og optimalisere virksomhetens ytelse basert på pålitelige data, sier Renata Kuzmina, salgssjef for Schneider Electric Sustainability Business i Norge.

På en sømløs måte kombinerer «kopiloten» behandling av komplekse bransjedata med systeminformasjon fra Resource Advisor-plattformen. En privat betaversjon lanseres nå i løpet av høsten 2023. Løsningen vil være generelt tilgjengelig i årsskiftet 2023-2024.

– Kundene våre får samtidig støtte fra ekspertisen til et bransjeledende globalt team av konsulenter, sier Kuzmina.

– Verktøyet har en unik evne til å samhandle med globale data og levere innsikt i sanntid. Schneider Electric har en lang historie når det gjelder å integrere kunstig intelligens i eksisterende tjenester, så Resource Advisor Copilot er klar til å påvirke bærekraftstrategien i store virksomheter på en ansvarlig og skalerbar måte, mener Amy Cravens, forskningssjef i International Data Corporation.

Det nye verktøyet er den aller siste AI-baserte tjenesten som Sustainability Business-divisjonen i Schneider Electric har utviklet de siste årene. Andre AI-tjenester inkluderer verktøy for risikooptimalisering, fakturavalideringstjenester og en varslingstjeneste om strømtopper.

Flere programvareløsninger i Sustainability Business-porteføljen støttes av datavitenskap, maskinlæring og AI. For eksempel softwaren Zeigo Network, Zeigo Activate og Zeigo Power, som gjør det enklere å utforske og investere i ren teknologi eller fornybare energiprosjekter, og gir små og mellomstore bedrifter muligheten til å måle sine karbonutslipp samt sette mål for karbonreduksjon. 

For å bestille tjenesten kan du kontakte Renata Kuzmina,
Sustainability Sales Manager, Schneider Electric Norge. 

Les flere artikler fra Schneider Electric