Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Opptil 50 prosent mer effektiv drift av elanlegg med digital tvilling

- Tradisjonelle tegneprogrammer har ikke mulighet for simulering. Med vår nye tjeneste kan enlinjeskjema håndteres med digital tvilling, forteller Martin Lifjeld Sørlie i Schneider Electric.
- Tradisjonelle tegneprogrammer har ikke mulighet for simulering. Med vår nye tjeneste kan enlinjeskjema håndteres med digital tvilling, forteller Martin Lifjeld Sørlie i Schneider Electric.
Del

Schneider Electric ønsker å skape «Impact» ved å gjøre alle i stand til å få mest mulig ut av energi og ressurser, og bygge bro mellom fremgang og bærekraft. Vår misjon er å være den pålitelige partneren innen bærekraft og effektivitet. 

Vi er en global industriell teknologileder med verdensledende ekspertise innen elektrifisering, automasjon og digitalisering; og vi jobber for å bringe intelligente, motstandsdyktige, fremtidssikre og brukervennlige løsninger til industri, infrastruktur, datasentre, bygg og boliger.

Med forankring i vår dype domeneekspertise, leverer vi integrerte AI-baserte IoT-løsninger som dekker hele levetiden til anleggene – med en lønnsom vekst for våre kunder som resultat.

Schneider Electric lanserer, i samarbeid med ETAP, en ny digital tvilling-tjeneste for drift av elektroanlegg. Den reduserer driftskostnader med opptil 40-50 prosent.

Tjenesten EcoConsult Electric Digital Twin Service baserer seg på den unike programvaren fra verdenslederen innen programvareutvikling for elektriske digitale tvillinger: ETAP. Programvaren, kombinert med Schneider Electric sine løsninger, forenkler driften av elektriske distribusjonsanlegg ved å sørge for bedre kontinuitet.

Ved hjelp av systemstudier reduserer tjenesten karbonavtrykket knyttet til datainnsamling. Den er spesielt relevant ved integrasjon av elbilladere, solcellepaneler eller nye produksjonslinjer.

Forebygger problemer ved å speile den fysiske verden

Digitale tvillinger gjenskaper eksisterende egenskaper og topologi av elektriske nettverk og er i stand til å simulere effekten av endringer i elektriske anlegg. En digital tvilling kan fungere enten som en lokal virtuell modell, eller som en skybasert løsning. Ved å speile den virtuelle og den fysiske verdenen (tvillingene), kan dataanalyse- og overvåkingssystemer aktivt forhindre problemer før de oppstår.

Innovativ tilnærming for betydelig effektivisering

Korrekt håndtering av dokumentasjonen til elanlegget, blant annet av enlinjeskjemaet, gir oversikt over drift og vedlikehold. Det er avgjørende for å forebygge feil på elektroanlegg, som kan føre til skader på mennesker og utstyr - med tap av liv og verdier som ytterste konsekvens.

<span>Tjenesten EcoConsult Electric Digital Twin Service speiler den fysiske verden for å forenkle driften av anlegg for elektrisk distribusjon. Den forebygger problemer og fører til bedre kontinuitet og driftssikkerhet.</span>
Tjenesten EcoConsult Electric Digital Twin Service speiler den fysiske verden for å forenkle driften av anlegg for elektrisk distribusjon. Den forebygger problemer og fører til bedre kontinuitet og driftssikkerhet.

EcoConsult Electric Digital Twin Service gir sluttbrukere tilgang til én enkelt datakilde for elektrisk utstyr. Én plattform med integrerte applikasjoner sørger for at flere brukere kan se bestemte AD-, DC-, LV- og HV-parametere.

Driftspersonell og andre aktuelle interessenter får visualisert enlinjeskjemaet på en måte som forenkler systemstudier. Dette er spesielt nyttig når man må integrere elbilladere, solcellepaneler eller nye produksjonslinjer.

Med avanserte applikasjoner som virtuell igangkjøring, viser den testkontroll-logikk via operatørens grafiske grensesnitt og reduserer potensielle feil ved å strømlinjeforme oppstarts-, vedlikeholds- og avstengningsprosesser for det elektriske systemet.

- Enlinjeskjema er en visuell fremstilling av den elektriske installasjonen og inneholder informasjon om den. Tradisjonelt brukes det digitale enlinjeskjema sammen med papir. Tradisjonelle tegneprogrammer har ikke mulighet for simulering forteller Martin Lifjeld Sørlie, ingeniør innen systemer for elektrisk distribusjon.

- ETAPs programvare sammen med løsningene til Schneider Electric, kan nå håndtere dette ved hjelp av digital tvilling-teknologi, med mange fordeler som styrker virksomhetenes lønnsomhet, fortsetter han.

Digitaliserer design av eldistribusjon

Tjenesten omfatter offline- og sanntidssimuleringsstudier som øker anleggets effektivitet, fleksibilitet og sikkerhet. Enklere identifisering av årsaken til system-nedetid kan redusere driftskostnadene og påvirke organisasjonens samlede lønnsomhet, avslutter Sørlie.

Les mer om tjenesten EcoConsult Electric Digital Twin Service

Les flere artikler fra Schneider Electric