Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Norske virksomheter er ikke godt nok forberedt på digital vekst

Inviterer til webinar om edge computing: Dagens IT-infrastruktur holder ikke mål, om vi skal møte digitaliseringen på en god måte, sier IT-ekspert Erik Gjesdal i Schneider Electric. Nå inviterer han til webinar, sammen med moderator Astri Grov.
Inviterer til webinar om edge computing: Dagens IT-infrastruktur holder ikke mål, om vi skal møte digitaliseringen på en god måte, sier IT-ekspert Erik Gjesdal i Schneider Electric. Nå inviterer han til webinar, sammen med moderator Astri Grov.
Del
Schneider Electrics formål er å legge til rette for at hver og en av oss skal få mest mulig ut av energi og ressurser. Vi ønsker å være en brobygger for fremgang og bærekraft for alle og kaller dette Life Is On. Vårt oppdrag er å være din digitale partner for bærekraft og effektivitet. Vi driver digital transformasjon med innovativ teknologi, sanntidsovervåking, programvare og tjenester i integrerte løsninger for boliger, bygg, datasentre, infrastruktur og industri. Vi er det mest lokale av globale selskaper og vi jobber for åpne standarder og økosystemer av partnere. Dette er viktige drivere for våre felles formål og verdier, med hovedvekt på «inclusive» og «empowered». For mer informasjon: https://www.se.com/no

Vi er bare i startgropa av IoT, 5G og tilkoblede enheter, men dagens IT-infrastruktur er ikke skapt for den enorme digitale veksten, sier Erik Gjesdal. Han jobber som IT-ekspert og segmentleder innen datasenter hos teknologigiganten Schneider Electric, på Ryen i Oslo.

Ny teknologi vil kreve umiddelbar responstid. Det holder ikke «å bare» tenke 5G, dersom dataen befinner seg på andre siden av jordkloden. Når vi lagrer i skyen, så er det i realiteten lagring i store datasenter som kan befinne seg hundrevis av mil borte.

Gjesdal mener at svært mange virksomheter ikke har klargjort sin IT-infrastruktur godt nok til å kunne sikre rask responstid, oppetid og cyber-sikkerhet. I følge Gartner skal nemlig antall tilkoblede enheter til nettet mangedobles, bare de nærmeste par årene.

– Om du «gamer» og spiller TV-spill, vet du godt hva responstid dreier seg om. Er det forsinkelser på nettet så funker det ikke. Slik blir det på mange andre områder også, innen kort tid, sier Gjesdal. 

For skoler, næringsbygg, sykehus, fiskeoppdrett og mye annet, blir det viktig å tenke edge computing, i tillegg til sky. For det handler ikke om enten- eller, men både-og. 

– Den gode nyheten er at det ikke nødvendigvis krever så store grep eller kostnader for å få på plass en tilfredsstillende IT-infrastruktur. Din IT-leverandør bør kunne gi god veiledning på dette. For enkelte holder det kanskje med et lite mikrodatasenter på en vegg, hvor den mest virksomhetskritiske dataen lagres, sier Gjesdal.

Vi inviterer til webinar om edge computing »