Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Faktabasert styring av bygg kan gi stor verdi

Tullinkvartalet, Oslo:  Entra henter ut store gevinster på energieffektivisering og drift, blant annet ved hjelp fra Schneider Electric og IoT-plattformen EcoStruxure™Building Operation.
Tullinkvartalet, Oslo: Entra henter ut store gevinster på energieffektivisering og drift, blant annet ved hjelp fra Schneider Electric og IoT-plattformen EcoStruxure™Building Operation.
Del

Schneider Electric ønsker å skape «Impact» ved å gjøre alle i stand til å få mest mulig ut av energi og ressurser, og bygge bro mellom fremgang og bærekraft. Vår misjon er å være den pålitelige partneren innen bærekraft og effektivitet. 

Vi er en global industriell teknologileder med verdensledende ekspertise innen elektrifisering, automasjon og digitalisering; og vi jobber for å bringe intelligente, motstandsdyktige, fremtidssikre og brukervennlige løsninger til industri, infrastruktur, datasentre, bygg og boliger.

Med forankring i vår dype domeneekspertise, leverer vi integrerte AI-baserte IoT-løsninger som dekker hele levetiden til anleggene – med en lønnsom vekst for våre kunder som resultat.

Vi ser at det ved relativt enkle digitale grep er mulig å hente ut store gevinster, både når det gjelder energieffektivisering og effektiv drift, sier Pål Oroszko, leder for teknisk fagteam i Entra.

Eiendomsselskapet har automatisert alle prosessene og systemene i en rekke sentrale bygg, blant annet i Oslo og Tullinkvartalet.

<span>ENERGIEFFEKTIV: —Det som gir oss den store gevinsten er hvordan vi kan styre byggene basert på informasjonen vi henter ut, sier Pål Oroszko i Entra.</span><br /> 
ENERGIEFFEKTIV: —Det som gir oss den store gevinsten er hvordan vi kan styre byggene basert på informasjonen vi henter ut, sier Pål Oroszko i Entra.
 

Med en portefølje på mer enn hundre moderne kontorbygg og en ambisiøs og spennende miljøstrategi, er Entra en sentral bidragsyter til den grønne omstillingen innenfor bransjen:

— Markedet er brukerdrevet, og vi tror at fokus på miljø vil bli stadig viktigere for kundene. Det er årsaken til at vi har noen av bransjens mest ambisiøse klimamål:

Innen 2030 har selskapet ambisjoner om å kutte sine klimautslipp i eksisterende bygg med hele 70 prosent.

Se webinaret: «Digital klargjøring av fremtidens bygg»

Stor forskjell på sentrale driftsanlegg

— Det som gir oss den store gevinsten er hvordan vi kan styre byggene basert på informasjonen vi henter ut. Hvordan kan vi for eksempel redusere strømbruken og samtidig regulere for at leietakeren skal ha det best mulig? For å lykkes er vi helt avhengig av et godt styringssystem.

Og det er store forskjeller på sentrale driftsanlegg som bare er der for å overvåke bygget, kontra en plattform som samler inn data og gir innsikt:

— Med IoT-plattformen EcoStruxure™ fra Schneider Electric får vi et bedre beslutningsgrunnlag for å regulere og automatisere prosessene i byggene, forteller Oroszko.

Opp til 30 prosent energibesparelse ved å oppgradere

Gjennom å bytte ut og oppgradere gamle automatikk - og benytte EcoStruxure™ Building Operation som plattform, har Entra oppnådd stor uttelling på enkelte prosjekter.

 BÆREKRAFT I PRAKSIS: Schneider Electric har et dedikert serviceteam hos Entra.
 BÆREKRAFT I PRAKSIS: Schneider Electric har et dedikert serviceteam hos Entra.

Mulighet for regulering, overvåking og kontroll bidrar med reduksjon av energiforbruket på mellom 20 til 30 prosent i flere bygg:

— Vi digitaliserer ikke for å digitalisere. Vårt fokus er at teknologien skal skape verdier. Gjennom å fokusere på smart funksjonalitet for brukere samt effektive driftsverktøy, leverer vi kostnadseffektive og attraktive bygg.

Eget konsept for overvåkning og styring

Sammen med Schneider har Entra utviklet et skreddersydd konsept for overvåking og styring av de tekniske systemene. De samme løsningene er tatt i bruk, uansett hvilket bygg det gjelder, og et felles dashboard muliggjør styring av flere bygg fra samme sted. Dette forenkler hverdagen til driftspersonellet.

 Sammen med Schneider Electric har Entra utviklet et skreddersydd konsept for overvåkning og styring av de tekniske systemene.
 Sammen med Schneider Electric har Entra utviklet et skreddersydd konsept for overvåkning og styring av de tekniske systemene.

— En sentral suksessfaktor for oss er at de tekniske systemene fungerer og at de snakker sammen, sier Oroszko.

— Gjennom samarbeidet med Schneider Electric får vi en totalpakke av kompetanse, profesjonalitet, tekniske løsninger og oppfølging via et dedikert team. De er med oss hele veien fra bestilling, til selve byggefasen, og videre når byggene er i drift.

Se hele kundehistorien her »

Les flere artikler fra Schneider Electric