MOTOR

Trysilveien skal saltes

Truls Tunmo
3. des. 2008 - 09:05

Statens vegvesen har nå bestemt seg for å salte Trysilveien på grunn av for glatte og vanskelige kjøreforhold på strekningen vinterstid.

–Vi har hatt problemer med å holde standarden god nok mellom Elverum og Trysil i vintersesongen. Årsaken er store temperaturforskjeller og store snømengder på denne strekningen, sier byggeleder Trond Nordsveen, for veivedlikeholdet RenEngTry (Rendalen, Engerdal og Trysil).



Gråvei

Dermed får Trysilveien en såkalt gråveistandard fra vinteren 2009/2010.

–Det betyr at veien skal være fri for is og snø i selve hjulsporene, men at det tillates snø mellom disse. Det er ikke trafikkgrunnlag nok til at vi kan ha helt bar vei her om vinteren, forklarer Nordsveen.



Minus 8 grader

Uansett kan salting på riksvei 25 ikke bli gjennomført daglig i vintermånedene.

–Til det er det ofte alt for lav temperatur. Salting har bare en positiv effekt ned til minus åtte grader, sier Nordsveen.



Turister skyr veien

Tidlig i høst uttalte Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug til Teknisk Ukeblad at flere svenske skiturister snudde sist vinter før de kom frem til Trysil på grunn av svært vanskelige kjøreforhold. Ifølge Norderhaug fikk Trysilveien også negativ omtale i utenlandske aviser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.