SAMFERDSEL

Svensk avis: Skredområde i Sverige ble ikke sjekket for kvikkleire

Det ble ikke sjekket for kvikkleire før arbeidet med et nytt industriområde startet i nærheten av der det gikk et ras over E6 i Sverige, melder den svenske avisen Dagens Nyheter.

E6 ved Stenungsund er stengt i begge retninger etter at vedvarende regn har ført til et stort ras. Veien vil være stengt i lang tid.
E6 ved Stenungsund er stengt i begge retninger etter at vedvarende regn har ført til et stort ras. Veien vil være stengt i lang tid. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT/NTB
27. sep. 2023 - 16:21

Ifølge dokumenter som avisen Dagens Nyheter har etterspurt, ble det tatt jordprøver som ble sendt til analyse før arbeidet startet. Men analysene omfattet ikke kvikkleire.

Det til tross for at området tidligere var utpekt som risikoområde for kvikkleire.

Samtidig ble anbefalingene for hvilke undersøkelser som bør gjennomføres før gravearbeid, skjerpet så sent som i år, noe som betyr at de ikke var like tydelige på tidspunktet for prøvetakingen.

Skredet ved Stenungsund like nord for Göteborg fant sted natt til lørdag. E6 raste ut, og det åpnet seg et flere hundre meter bredt hull. Tre personer ble fraktet til sykehus, men ingen omkom.

Havøygavlen vindkraftverk i Havøysund i Finnmark, sett fra Hurtigruta.
Les også

Politiet: Ikke mulig å slukke brannen i vindpark

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.