SAMFUNN

Statsbudsjett: - Dramatisk kutt

5. okt. 2000 - 10:36

Norges ingeniørorganisasjon (NITO) er skuffet over regjeringens forslag om å kutte nærmere ti prosent av studieplassene ved ingeniørutdanningen i Norge, og kaller forslaget dramatisk: – Dette skremmende med tanke på ingeniørmangelen i samfunnet, sier NITO-president Roger Johansen i en pressemelding.

Regjeringen vil redusere ingeniørutdanningen med 320 studieplasser for å få et bedre samsvar mellom søkertall og studieplasser. – Det virker her som om det viktigste blir å pynte på tallene i stedet for å vektlegge det som er essensielt, nemlig motivasjon av ungdommen til å velge alle typer ingeniørutdanning, sier Johansen.

– Det blir ikke mindre behov for ingeniører på disse områdene, selv om de ikke er populære studieretninger. Prognoser fra Statistisk Sentralbyrå viser at det vil mangle 15 000 ingeniører om ti år. Kutter man plasser får vi også en utmagring av lærerkreftene. Lærerene vil da kanskje velge å gå over i det private næringslivet og vil ikke være lette å få tilbake til en jobb i skolen, sier Johansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.