KARRIERE

Ledigheten for ingeniører er redusert med 32 prosent det siste året

Stabilt lav ledighet de siste månedene. 

Ledigheten for ingeniører har falt jevnt siden toppnivået i begynnelsen av 2017, og er nå tilbake på nivåer tilsvarende det som var før oljekrisen.
Ledigheten for ingeniører har falt jevnt siden toppnivået i begynnelsen av 2017, og er nå tilbake på nivåer tilsvarende det som var før oljekrisen. Illustrasjon: Ina Steen Andersen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
2. aug. 2019 - 11:13

Det er noen flere ledige ingeniører ved utgangen av juli enn måneden før, men juli er tradisjonelt en måned hvor ledigheten øker noe. 

Antallet arbeidsledige innen ingeniør- og ikt-fag ligger likevel på at stabilt lavt nivå, med 3405 registrert uten jobb i Nav sine registre. 

Sammenligner vi med samme måned i fjor er det blitt 1625 færre arbeidsledige det siste året, en nedgang på hele 32 prosent. 

Det er den største nedgangen av alle arbeidsgrupper. 

Å jobbe som fisker er en risikabel øvelse. Å jobbe alene på sjark er det aller farligste, ifølge en ny Sintef-rapport. Forrige uke måtte forskerne legge til nok et tall i den dystre statistikken.
Les også

156 fiskere har dødd på jobb siden 2000

1,2 prosent

Det er nå to og et halvt år siden toppen i ledighet for ingeniører ble nådd, i januar 2017. Siden den gang har ledigheten hatt en jevn nedgang. 

Nivået er nå omtrent tilbake til det det var før oljekrisen startet i 2014, og ledigheten for yrkesgruppen begynte å gå oppover. 

Ved utgangen av juni var ledigheten nede i 3163 ingeniører, som er det laveste siden Teknisk Ukeblad startet å følge arbeidsledighetsstatistikken i begynnelsen av 2014. 

Ledigheten for ingeniør- og ikt-fag ligger nå på 1,2 prosent, ned fra 1,8 for ett år siden, og langt under snittet for alle yrkesgrupper på 2,3 prosent. 

Konsernsjef Geir Håøy sier Kongsberg-Gruppen har en ordrereserve på 88,6 milliarder kroner.
Les også

Betaler utbytte på nesten 2,5 milliarder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.