MOBIL

Samsung lanserer tre nye

To nye Android-telefoner og en Windows-telefon. Si god dag til Galaxy 3, Galaxy 5 og Omnia Pro 4.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. juni 2010 - 15:03
Vis mer

Samsung er i lanseringshumør om dagen. Det går ikke bare i Bada-telefoner som ikke kommer til Norge, men også to nye Android-modeller og en ny Windows-telefon.

Og disse tre modellene skal komme i salg i din nærmeste mobilbutikk. Hils på Galaxy 3, Galaxy 5 og Omnia Pro 4.

Galaxy 3 I5800

Om du som oss er glad i Samsung Galaxy Spica bør du ta en titt på Galaxy 3. Dette er arvtakeren til Samsungs billigste Android-telefon som vi har gitt gode skussmål.

Les vår test av Samsung Galaxy Spica

Android 2.1

Om bord på Galaxy 3 finner vi Android 2.1 og Samsungs TouchWiz 3.0-grensesnitt. Så i bruk blir telefonen svært lik Galaxy Spica, men med samme menysystem som flaggskipet Galaxy S. Skjermens oppløsning er 240 x 400 piksler, og størrelsen er 3,2 tommer. Her er det altså snakk om en bredskjerm med lav oppløsning.

Les også lyntest av Samsung Galaxy S

Med tanke på at dette egentlig er en rimelig Android-telefon er spesifikasjonslisten imponerende. Super-3G er på plass, og det er også støtte for Wi-fi med 802.11n-standard. Det vil si at du får en telefon som har potensiell lynrask nedlastingshastighet.

Bluetooth 3.0

Du får også super-3G, Wi-fi. GPS er – som på alle Android-mobiler – også på plass. Her er også Bluetooth 3.0 på plass, slik at du kan overføre filer til og fra andre Bluetooth 3.0-enheter i høy hastighet.

Kameraet på baksiden tar bilder i 3 megapiksler og har autofokus. Med i esken får du et minnekort på 1 GB. Om du skal utnytte at telefonen støtter Divx-avspilling bør du investere i et større minnekort - Galaxy 3 støtter inntil 32 GB.

Det er også støtte for 3,5 mm minijack, slik at du kan koble favoritthodesettet ditt til telefonen.

Telefonen skal komme i salg juli, og prisen er oppgitt til 2400 blanke norske kroner.

GSMarena.com har for øvrig fått tatt en titt på Galaxy 3. Les deres preview her.

Galaxy 5 I5500

Tenk Corby, og hiv Android 2.1 inn i miksen. Da sitter du med en Galaxy 5. Dette blir en billig Android-telefon med 2,8 tommers 320 x 240 pikslers skjerm.

Les vår test av Samsung Corby

På spesifikasjonslisten leser vi 3G, firebånds GSM, Wi-fi, GPS, to megapikslers kamera, og Bluetooth 2.1. Det skal også være god integrasjon av sosiale medier (altså Facebook).

600 MHz

Prosessoren i telefonen kjører på 600 MHz, så det er ikke snakk om noen fantastisk rå ytelse her. Det innebygde minnet er ikke noe å snakke om (170 MB), men minnekortstøtten gir deg mulighet for Micro-SD-minnekort på inntil 16 GB. 1 GB følger med i esken.

På underholdningsfronten har Galaxy 5 musikkspiller og FM-radio. Hodesett kobles til utgangen for 3,5 mm minijack.

Batteriet til Galaxy 5 har en kapasitet på 1200 mAh. Prisen på vidunderet vil ligge på 2050 kroner. Se etter telefonen i butikk i løpet juli.

Omnia Pro 4

Ryktene om Windows Mobile 6.5 sin død er sterkt overdrevet. I alle fall når verdens nest største mobilprodusent lanserer en ny modell med versjon 6.5.3 av operativsystemet til tross for at Windows Phone 7 Series kommer om et halvt år.

Om du blir forvirret av navnene her henger det sammen slik: Windows Phone 7 Series er navnet på operativsystemet som følger Windows Mobile 6.5. Og Windows Mobile 6.5 kommer til å leve side om side med Windows Phone 7 Series en stund.

Les mer om Windows Phone 7 Series

Profftelefon

Samsung Omnia Pro 4 er en profftelefon med QWERTY-tastatur og trykkskjerm. Skjermen måler 2,62 tommer og har 320 x 240 pikslers oppløsning.

På spesifikasjonslisten finner vi super-3G, Wi-fi og GPS. Telefonen har også et kamera på 3,2 megapiksler, FM-radio, musikkspiller, Bluetooth 2.1 og USB 2.0.

Minnet er på 200 MB, men du kan utvide med minnekort.

Omnia Pro 4 kommer i salg i juli, og prisen skal ligge på 2600 kroner.

Disse får du ikke kjøpt

Samsung lanserer for øvrig noen andre telefoner som vi ikke får se i Norge. En av disse er Galaxy Beam, prosjektørmobilen vi så nærmere på i Barcelona. I tillegg lanseres ikke de nye Wave-telefonene og Omnia Pro 5, som er rimelig lik Omnia Pro 4.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.