SAMFERDSEL

Ruter innstiller flere bussavganger for å takle ny kuldebølge

Kulden har satt en brems for Ruters busstilbud i Oslo i vinter. Nå innstilles en rekke bussavganger for å lette på trykket i påvente av enda en kuldebølge.

Ruter innstiller flere bussavganger når kulden igjen setter inn over Oslo. Formålet er at de nye elbussene skal ha mer tid til å lade.
Ruter innstiller flere bussavganger når kulden igjen setter inn over Oslo. Formålet er at de nye elbussene skal ha mer tid til å lade. Foto: Rodrigo Freitas/NTB
15. jan. 2024 - 15:39

Fra tirsdag og innover helgen er det meldt ned mot 20 kuldegrader i hovedstaden.

– Vi har hatt et godt samarbeid med operatørene våre de siste dagene og sammen utarbeidet en plan for å gi et forutsigbart tilbud til befolkningen i Oslo og Akershus, sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter i en pressemelding mandag.

Ved forrige kuldebølge fikk Ruters nye elbusser store utfordringer, blant annet som følge av ladeproblemer og redusert rekkevidde. Ifølge Aftenposten har 4 prosent av alle Ruters bussavganger blitt innstilt i løpet av årets første 15 dager.

Både Ruter og operatørene bemanner opp de neste dagene i møte med kulden. Likevel vil det innebære færre avganger på en rekke busslinjer.

Busslinjene som rammes er: 20, 21, 24, 25, 28, 30, 31, 31E, 34, 37, 54, 58, 60, 66, 67, 69, 71, 76, 79, 80E, 81, 81E, 83, 84E og 580.

Ruter lover fortsatt et godt busstilbud i morgen- og ettermiddagsrushet. Formålet er at bussene får tid til å lade opp batteriene oftere når det er lenger tid mellom hver avgang.

For en knapp måned siden ble det fullstendig kaos da det kom store mengder snø på Østlandet. Nå er det duket for mer snø, men ikke av samme omfang. Utfordringer kan det likevel fort bli.
Les også

Kan bli snøkaos igjen – kollektivselskapet i Oslo lover at de er forberedt denne gangen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.