MARITIM

Regjeringen vil gjøre det enklere med oppdrett av andre arter enn laks

Det skal bli lettere å starte fiskeoppdrett av andre arter enn laks, ørret og regnbueørret, ifølge regjeringen, som åpner for endringer i forskriften.

Regjeringen åpner nå for å forenkle prosessen for oppdrett av andre arter enn laks, ørret og regnbueørret.
Regjeringen åpner nå for å forenkle prosessen for oppdrett av andre arter enn laks, ørret og regnbueørret. Foto: Gorm Kallestad/NTB
22. feb. 2024 - 09:16

– Disse endringene skal forenkle saksbehandlingen og bidra til at oppdrett av andre arter blir mer lønnsomt og konkurransedyktig, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) i en pressemelding.

Blant de mest sentrale grepene er fjerningen av restriksjoner mot oppdrett av flere arter på samme sted, og en presisering av forbudet mot oppdrett av torsk i gyteområder.

Søknadsprosessen for innovasjon innenfor fiskeoppdrett av nye arter skal også forenkles og gå direkte til Fiskeridirektoratet, i stedet for at å måtte behandles av departementet først.

Det er fortsatt forbud mot oppdrett av torsk i gyteområder og gytefelt for vilttorsk, og den eksisterende praksisen skal tydeliggjøres gjennom en formell forskrift.

Gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen ble ødelagt i eksplosjoner i september 2022. Nå har dansk politi avsluttet etterforskningen.
Les også

Dansk politi: Avslutter Nord Stream-etterforskningen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.