ARKIVNYHETER

Ras på rv9 stenger vegen på ubestemt tid

Rv 9 gjennom Setesdal stengt på ubestemt tid grunnet ras utløst av store nedbørsmengder den siste tiden (illustrasjonsfoto fra rv 9).
Rv 9 gjennom Setesdal stengt på ubestemt tid grunnet ras utløst av store nedbørsmengder den siste tiden (illustrasjonsfoto fra rv 9). Bilde: Thor Søndenaa
Thor SøndenaaThor Søndenaa
15. sep. 2011 - 08:28

Raset ble utløst av de store nedbørsmengdene den siste tiden. Så langt har trafikken vært ledet langs fylkesvegen på motsatt side av Byglandsfjorden. Tyngre kjøretøyer har en tid fått kjøre i kolonne forbi rasstedet. Det vil fortsatt være mulig på dagtid, men ventetid må påregnes og vegen kan bli helt stengt ved uforutsette hendelser.

I en pressemelding fredag 9. sept viser Vegvesenet til at der må gjøres grundigere undersøkelser av grunnen både i ura over vegen og bunnen av Byglandsfjorden med tanke på utfylling i fjorden. Derfor blir vegen stengt på ubestemt tid framover og Vegvesenet oppfordrer trafikkantene til å finne alternative ruter.

Rv 9 er stamveg og hovedferdselsåren gjennom Setesdal, så stengingen av vegen vil ha en betydelig innvirkning på fremkommeligheten gjennom dalføret.



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.