LUFTFART

Flyulykke utenfor Larvik: Tre personer omkom

Kriminalteknikere og Havarikommisjonen er på plass.

Nødetatene i arbeid der flyet gikk ned.
Nødetatene i arbeid der flyet gikk ned. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB
23. nov. 2021 - 13:48

Et småfly totalhavarerte da det tirsdag formiddag gikk i bakken utenfor Larvik. Politiet bekrefter at tre personer omkom i flystyrten. En var instruktør og de to andre var studenter ved en flyskole.

De pårørende er varslet og vil bli fulgt opp av kriseteam i sine respektive hjemkommuner, skriver politiet i pressemelding.

– Flyet skal være tilknyttet Pilot Flight Academy og tok av fra Torp flyplass tidligere i dag. En av de omkomne er instruktør ved skolen og to var studenter, heter det i pressemeldingen.

– Flyet er et relativt lite tomotors Diamond DA42 som var nokså nytt, sier Kåre Halvorsen, direktør for luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen.

Politiet fikk melding klokken 9.21 fra et vitne som fortalte at et fly var i spinn ned mot bakken. Flyet ble funnet i Tvedalen i Larvik kommune, vest for Larvik by.

Politiets innsatsleder Jon Terje Stäheli sier at flyet er totalhavarert og at det er observert noe brann i området. Det er derfor også sendt inn brannmannskaper med slukkekapasitet.

Stäheli beskriver området der flyet har gått ned, som ulendt med mange bratte skråninger.

Innsatslederen vet ikke om flyet har rukket å sende nødmelding.

Oslo 20240228. Flightradar24 viser helikopteret SAVER50 som sirkler over der NORSAR6 forsvant fra radaren.Foto: Faksimile / NTB
Les også

Kvinnelig sykepleier døde

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.