BYGG

Over 1000 døde i brann siden årtusenskiftet

Siden år 2000 har over 1000 mennesker dødd i branner i Norge. Norsk brannvernforening ber folk sjekke røykvarsleren.

En brannbetjent under øvelse på Lahaugmoen kurs- og kompetansesenter på Skjetten i forbindelse med røykvarslerdagen i fjor.
En brannbetjent under øvelse på Lahaugmoen kurs- og kompetansesenter på Skjetten i forbindelse med røykvarslerdagen i fjor. Foto: NTB
27. nov. 2022 - 18:03

Så langt i år har 32 mennesker dødd i norske branner. Fra år 2000 til og med 2021 døde 1174 mennesker i brann i Norge.

1. desember er røykvarslerdagen og brannvernforeningen oppfordrer nordmenn til å bruke anledningen til å sjekke røykvarslerne i huset og bytte batteri.

Siden registreringen startet i 1979 har det dødd 61 personer i branner i Norge i snitt hvert år. Etter at røykvarslere ble påbudt i 1991, har antallet gått ned.

– Røykvarsleren redder liv og er den aller viktigste faktoren for å overleve ved boligbrann. Tidlig varsling kan være forskjellen på liv og død, sier Rolf Søtorp, administrerende direktør i Norsk brannvernforening.

De minner om at alle boligene må ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og at det må være i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig i alle rom, også når døren er lukket.

For andre gang på mindre enn en måned trues Grindavik av vulkanutbrudd. Denne gang har lavaen nådd fram til bebyggelsen.
Les også

Lavastrømmen avtar på Island

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.