FORUM

Nasjonale prøver

12. feb. 2005 - 23:52


- Flere av de fagfolkene som har stått for utarbeidelsen av prøvene, er uenig i måten de politisk blir brukt på. De mener at tallene som



offentliggjøres, ikke tjener noen hensikt og ikke kan brukes til noe som helst annet enn som politisk flaggsak. Fagfolkene har gitt uttrykk for hvordan prøveresultatene bør brukes.



- Hvis man ville måle om en skole gir god opplæring, måtte man registrere kunnskapsveksten fra startnivå til sluttnivå. Karakternivået (=



kunnskapsnivået) alene sier derfor ikke noe om skolen er god eller dårlig.



- En klassifikasjon av skolene i "gode" og "dårlige" kombinert med retten for foreldrene til å velge skole slik høyresiden ønsker seg, vil skape et sosialt klasseskille som vi har vært forskånet fra hittil i Norge. Skadevirkningen av en slik utvikling er uoverskuelig.



- Det kan være vel verdt å satse på forbedringer i skolen, men da må reformarbeidet ikke være i form av et veddeløp mellom politiske kjepphester. Jeg er heller ikke sikker på om redaktørens forbilder fra idrettsverdenen er verdt å følge. I fremdyrkingen av et fåtall idrettsstjerner ligger det altfor mange nervevrak og dopingvrak.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Svein Simonsen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.