DATATELE

Nå har Simula en egen forskerskole

BLIR SKOLESJEF: Kristin Vinje, som tidligere har vært assisterende direktør i Simula, blir nå leder for Simulaskolen - Simula School of Research and Innovation.
BLIR SKOLESJEF: Kristin Vinje, som tidligere har vært assisterende direktør i Simula, blir nå leder for Simulaskolen - Simula School of Research and Innovation. Bilde: Mona Strande
Mona StrandeMona StrandeJournalist
11. mai 2007 - 07:00

Simulaskolen, eller Simula School of Research and Innovation AS som den formelt heter, skal utdanne næringslivrelevante master- og doktorgradskandidater i nært samarbeid med Universitetet i Oslo (UiO) og næringslivet.

Sterke samarbeidspartnere

Utdanningen skjer ved Simula Research Laboratory på Fornebu, og doktorgradene avlegges ved UiO - etter universitetets reglement.

I tillegg til Simula selv, er Hydro, Bærum kommune, Telenor, SINTEF og Norsk regnesentral med som eiere og stiftere. De vil også bidra med vitenskapelige stillinger, hospitering og veiledning.

Attraktive kandidater

Simulaskolen knytter seg tett til miljøer som er tunge brukere av IKT-forskning.

- Skolen skal ha et reelt og nært samarbeid med norsk og internasjonal industri, og utdanne kandidater som er attraktive for disse miljøene, sier Kristin Vinje, som nå tiltrer som leder for Simulaskolen. Vinje har tidligere vært assisterende direktør ved Simula.

Skolen vil dekke de samme fagområdene som Simula dekker i dag: Nettverk og distribuerte systemer, Scientific computing og Software engineering.

15 hvert år

Simula fikk i desember 2006 en bevilgning på 5 millioner kroner fra Kunnskapsdepartementet til oppstart av Simulaskolen som et eget aksjeselskap.

- For oss har det vært veldig viktig med statlig støtte til prosjektet, siden det dreier seg om en akademisk utdanning. Når staten har gått foran har andre fulgt opp, og det har medvirket til at vi også har fått med oss næringslivet, sier Vinje.

Siden 2001 har Simula hatt en produksjon på cirka 30 doktogradskandidater, men med bedre finansiering kan kapasiteten øke betraktelig. Målet er 15 doktogradskandidater årlig.

Strategisk samarbeid

For Hydro er ikke dette den første samarbeidsavtalen med Simula. Fra før har de en samarbeidsavtale innen geofaglige beregninger.

- Samarbeidet med Simula er for Hydro et ledd i en større strategisk satsing rettet mot realfagene og teknologiutvikling. For oss handler det om å utvikle bedre metoder innen leting etter hydrokarboner, og samtidig utdanne våre fremtidige forskere. Vi håper også at vårt engasjement i Simulaskolen skal bidra til et enda sterkere nasjonalt IKT-miljø, spesielt innen leting og produksjon av olje og gass, sier leder av Teknologi i olje og energi, Hilde Tonne, Hydro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.