T2

Mest krefter for pengene

TEST: NAD C375BEE.

NAD C375BEE.
NAD C375BEE. Bilde: Watt
Håvard Holmedal
28. jan. 2013 - 19:07
Vis mer

Denne testen er en del av vår store test av Topp lydopplevelse til overkommelig pris .

NAD og Bjørn Erik Edvardsen står bak flere klassiske elektronikk-produkter. Helt siden introduksjonen av den ufattelig rimelige forsterkeren NAD 3020 har NAD klart å henge imponerende godt med på utviklingen.

600 watt

NAD ser umiddelbart ut som en rimeligere forsterker enn alt annet i denne testen. Det er helt uforståelig at denne forsterkeren koster det samme som Yamaha AS 1000 hvis man lar seg lure til å bedømme forsterkerne ut fra utseendet.

Den byr på hele 2 x 150 Watt, og vi snakker om at den i korte øyeblikk kan pumpe ut hele 2 x 600 Watt i 2 Ohm.  Det er nok til å ominnrede stua, og få potteplantene til å omkomme av umiddelbar mistrivsel.

NAD lar deg også benytte denne forsterkeren på flere forskjellige måter. Den kan blant annet brokobles til 330 Watt i mono, og kobles sammen med en C275 BEE hvis du er av dem som synes alle høyttalere med mindre basser enn et par tolvtommere er bare tøys, og at lydnivåer under 110-115 dB er veldig feigt.

Økt fleksibilitet er sikret ved at forsterkeren kan oppgraderes med moduler. Vi tipper en USB-modul kan gjør den enda mer interessant.

Sterk og solid

NAD C375 høres umiddelbart ut som en mye større forsterker enn omtrent alt annet i testen. Den har overflod av krefter og den har et ganske levende og attraktivt lydbilde.

Bassen er ganske gedigen, og det er faktisk ganske så voldsomme forskjeller fra de minst bassvillige forsterkerne i testen og opp til denne.

Bassen er ikke like stram og kontrollert som på de beste, men så tipper jeg at man kanskje ikke kjøper denne forsterkeren for å sitte i heimen og spille strykekvartetter, heller. 

Stemmer og instrumenter blir gjengitt med stor realisme og de opptrer som limt fast på lydbildets bakgrunn, som kanskje ikke er like kullsort og stille som hos enkelte av de andre forsterkerne. 

Diskanten er god, men den er ikke bedre oppløst og finere detaljert enn Cambridge, Audiolab eller Hegel. Mellomtonen er dynamisk, veldig realistisk balansert og den kommer servert med rikelig fart og spenst. Det er som vanlig ganske så moro å lytte til NAD.

TEST: Ekte hifi på hodet

Overskudd

Likevel er det følelsen av overskudd som virkelig gjør denne forsterkeren, men man skal også vite at hvis man utfordrer dette med å kjøpe seg enda større høyttaler er man på en måte like langt. For den spiller jo ikke fantastisk mye bedre enn de andre i testen. Den er bare så utrolig kraftig, sterk og stolt at man blir litt blendet der man sitter.

Forsterkeren er som skreddersydd for rock og elektronisk musikk hvor bassen virkelig kan være en utfordring, og hvor de ofte ganske så tettpakkede lydbildene virkelig kan være en utfordring.

Når er det i og for seg ikke noe galt i å velge krefter og trykk så lenge totalresultatet er så pass hyggelig som dette. Verden har jo kommet såpass mye fremover at man ikke må velge enten eller. Altså enten god og musikalsk lyd, eller mye krefter. Selv om det kanskje ser slik ut hos noen av produsentene på naboøya Storbritannia.

Konklusjon

NAD C375BEE er virkelig en fantastisk allsidig forsterker. Den spiller flott, og den har krefter som de andre forsterkerne i testen ikke er i nærheten av.

Uansett hva de skriver i brosjyrene sine. Design står fortsatt ikke på listen over ting NAD svært gjerne vil vise verden at de fikser, men her er alt som koster penger og som ikke har noe med lydsignalet å gjøre skrapet ned til et minimum.

Fint for lyden, litt verre for de som vil ha noe som pynter opp i heimen.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Gode høyttalere for lite penger

Ekte highend-høyttalere på billigsalg

Disse får maks lyd ut av din iPhone  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.