KARRIEREUTDANNING

Her kan du fortsatt bli ingeniør

Mange ledige ingeniørstudier på restetorget.

Det er fortsatt mulig å bli ingeniør ved en rekke av landets studiesteder. Her studenter fra Høgskolen i Østfold som fikk i oppdrag å bygge en bro.
Det er fortsatt mulig å bli ingeniør ved en rekke av landets studiesteder. Her studenter fra Høgskolen i Østfold som fikk i oppdrag å bygge en bro. Bilde: Håkon Jacobsen
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
19. juli 2013 - 10:01

Samordna opptak la i dag ut oversikten over studier med ledige studieplasser etter årets hovedopptak. Og for de 13750 kvalifiserte søkerne som foreløpig står uten studieplass er listen over ledige ingeniørstudier lang.

Vil du studere i Bergen har Høgskolen i Bergen i skrivende stund ledige plasser på ingeniørstudiet i kommunikasjonssystemer.

Byggeledelse

Høgskolen i Buskerud kan du fortsatt bli dataingeniør, mens Høgskolen i Gjøvik har ledig plass på flere teknologistudier. Her kan du både ta en bachelor i byggeledelse, geomatikk og teknologi og ledelse.

Om du ikke er klar for et så langt studie har de også ledige plasser på årsstudier i geografiske informasjonssystemer, intelligent modellering (BIM) og teknologi og ledelse.

Høgskolen i Narvik har som alltid mange ledige ingeniørstudieplasser. De har også seks sivilingeniørstudier med ledige plasser, nærmere bestemt i fagområdene data/IT, elektroteknikk, industriell teknologi, ingeniørdesign, integrert bygningsteknologi og satellitteknologi.

Blant ingeniørfagene er det ledige plasser blant annet på bygg, datateknikk, elkratteknikk, fornybar energi, maskin og prosessteknologi.

Kunne du tenke deg å bo i Nesna, har Høgskolen i Nesna ledige plasser både på bachelor- og årsstudier i informasjonssystemer.

Les også: Han tok to bachelorgrader og en kandidatgrad på tre år

Ledig i hovedstaden

Også i hovedstaden er det ledige plasser på ett ingeniørfag. Høgskolen i Oslo og Akershus kan tilby ledige bachelorstudier i bioteknologi og kjemi, mens det også er ledig på yrkesfaglærerutdanningene i bygg- og anleggsteknikk, elektrofag og teknikk og industriell produksjon.

Høgskolen i Telemark kan by på bachelorer i informasjonssystemer og informatikk, i tillegg til ingeniørgrader i elektro og maskin.

Høgskolen i Vestfold er det ledige plasser på ingeniørstudiene i datateknikk og elektronikk, mens Høgskolen i Ålesund har ledige plasser på bioingeniørstudiet, dataingeniørstudiet og bachelorstudiet i bioteknologi.

Bioingeniør kan du også bli ved Høgskolen i Østfold, som også kan tilby en rekke andre ingeniørstudier, blant annet kjemi, data og industriell design.

Ved Høgskulen i Sogn og Fjordane kan du bli ingeniør i elektro-automatiseringsteknikk og i energi, elkraft og miljø.

Les også: Lena studerer i Toulouse, har vært på utveksling i Japan og hatt sommerjobb i Skottland

Få plasser på universitetene

På universitetene er det veldig få ingeniør-, teknologi- og realfagstudier som ikker er fylt opp. Verken Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) eller universitetene i Agder, Bergen, Oslo, Nordland og Stavanger har noen ledige plasser, mens det er noen ledige plasser ved Universitetet i Tromsø.

Der kan du bli sivilingeniør i anvendt fysikk og matematikk, energi, klima og miljø, informatikk eller romfysikk, mens universitetet også har ledige plasser på en del andre og kortere teknologi- og realfagsstudier.

NTNU har også noen få ledige studier, men ingen av dem er ingeniørfag. Vil du på død og liv studere på NTNU er det kun litteratur- og språkstudier som er ledige. Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo er også helt full.

Plassene på restetorget til Samordna opptak deles ut fortløpende etter søknad. Du kan søke på plassene fra og med i morgen.

Les også:

Dette er de beste teknologiselskapene å jobbe i

Rekordmange kvinner vil bli sivilingeniører

– Ny lov vil rasere ingeniørutdanningen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.