MARITIM

Har utsatt jomfruturen til verdens største hybridskip ytterligere

Trenger lenger tid til testing.

Color Hybrid er ytterligere utsatt, nå til 16. august.
Color Hybrid er ytterligere utsatt, nå til 16. august. Foto: Ulstein Group
6. aug. 2019 - 08:19

Verdens største hybridskip, Color Hybrid, skal gå fra Sandefjord til Strømstad. Nå er jomfruturen utsatt på grunn av behov for lenger tid til testprogrammet.

Skipet skulle opprinnelig ha dratt fra kai i Sandefjord i slutten av juli, men ble utsatt til 9. august, slik Teknisk Ukeblad har omtalt tidligere.

Nå er jomfruturen utsatt ytterligere med én uke, til 16. august, fordi selskapet opplever at skipet trenger lenger tid til gjennomføring av testprogrammet.

Alternativ transport

– Kunder som blir berørt vil bli kontaktet av Color Line sitt kundesenter, og vil få tilbud om å endre dato for reisen. Alle gjester vil beholde sine plasser og kan reise den dag og tid de har bestilt, men med dagens tonnasje, opplyser Color Line i en pressemelding.

Skipet er en plugin hybrid, der batteriene lades via en strømkabel med strøm fra eget landstrømanlegg, eller det kan lades om bord fra skipets generatorer. Batteripakken veier 65 tonn og kan lades på en time.

Fartøyet ble overlevert fra Ulstein verft torsdag forrige uke. Det er 160 meter langt og har en kapasitet på 2.000 passasjerer og rundt 500 biler.

For en knapp måned siden ble det fullstendig kaos da det kom store mengder snø på Østlandet. Nå er det duket for mer snø, men ikke av samme omfang. Utfordringer kan det likevel fort bli.
Les også

Kan bli snøkaos igjen – kollektivselskapet i Oslo lover at de er forberedt denne gangen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.