Under OL i Beijing i fjor var luften så ren at solen tittet frem. Nå er forurensningen tilbake. (Bilde: Trond Heggelund)

Forurensningen tilbake i Beijing

Før og under OL i fjor høst ble det gått drastisk til verks for å dempe den voldsomme forurensningen som har preget byen de siste årene.

Restriksjoner

Det ble lagt restriksjoner på biltrafikken, mesteparten av den forurensningsutsatte industrien ble stoppet under OL-arrangementet, og det samme skjedde med all byggevirksomhet.

Det var frykt for at den forurensede luften i Beijing kunne gå på helsa løs for utøvere og andre besøkende, og derfor opplevde kineserne å se hovedstaden i solskinn flere dager under OL.

Som før

Men nå er ikke lenger effekten av de tiltakene som ble satt i verk i fjor merkbar lenger. Forurensningen er omtrent som før.

Kanskje det har vært en liten bedring i luftkvaliteten, men den er så liten at kineserne har en veldig lang vei å gå før Beijing kan friskmeldes.

Nå sier ekspertene at kineserne og myndighetene i Beijing må ta forurensningen på alvor, for OL ga ikke den varige forbedringen på miljø mange hadde håpet på.

Nordens største elbilkonferanse
Få med deg «Nordic EV Summit 2017» tirsdag 7. februar.
Union Scene, Drammen, Norway.