MARITIM

Enova vil styrke satsingen på ny teknologi i maritim sektor

Enova ønsker å styrke satsingen på ny teknologi i maritim sektor. Nå lanserer de forprosjektstøtte til energi- og klimateknologi i maritim transport. 

Enova varsler økt satsing på ny maritim teknologi. Her er Nexans Aurora på prøvetur i mai 2021.
Enova varsler økt satsing på ny maritim teknologi. Her er Nexans Aurora på prøvetur i mai 2021. Foto: Per Eide Studio 2021/Ulstein Verft
21. feb. 2022 - 08:04

– Regjeringen har som mål å halvere utslippene fra innenriks sjøfart og fiske innen 2030. Med dette programmet vil Enova bidra til å ta fram løsninger for skipssegmenter der batterielektrifisering ikke er nok alene, for eksempel gjennom hydrogen eller ulike hybride løsninger, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Skip som anvender miljøvennlige drivstoff og tar i bruk ny teknologi, er nødvendig for å nå målene, mener markedssjef for transport Gunnel Fottland i Enova.

– Dette programmet vil gi søker et mer robust grunnlag for å kunne søke om investeringsstøtte på programmet «Fullskala innovativ energi- og klimateknologi» på et senere tidspunkt, sier Fottland.

Målgruppen til det nye Enova-programmet er søkere med potensial for å ta i bruk ny energi- og klimateknologi i maritim transport. Programmet vil etter planen bli lansert i løpet av mars/april 2022.

For en knapp måned siden ble det fullstendig kaos da det kom store mengder snø på Østlandet. Nå er det duket for mer snø, men ikke av samme omfang. Utfordringer kan det likevel fort bli.
Les også

Kan bli snøkaos igjen – kollektivselskapet i Oslo lover at de er forberedt denne gangen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.