ØKONOMI

Kongsberg økte inntektene med 26 prosent

Kongsberg-Gruppen varsler økt produksjon av missiler framover. Selskapet får støtte både fra norske myndigheter og EU i dette.

Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg-Gruppen gleder seg over gode tall.
Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg-Gruppen gleder seg over gode tall. Foto: Emilie Holtet/NTB
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
30. apr. 2024 - 07:43

Kongsberg-Gruppen fortsatte den gode trenden og leverte vekst, solide resultater og god ordreinngang i 1. kvartal 2024. Ordrereserven økte til NOK 90,2 milliarder norske kroner.

– Vi har levert et kvartal med vekst og gode resultater. De viktigste nøkkeltallene utviklet seg i den retningen vi har forutsett, og vi har, med god ordreinngang og økt ordrereserve, lagt grunnlaget for fortsatt positiv utvikling i årene fremover, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg i en børsmelding.

Utvidet missilkapasitet

Ha trekker fram sterk vekst i alle forretningsområder. Ordrereserven vokser, og missilkapasiteten blir ytterligere utvidet.

Selskapet melder at det var god vekst i alle forretningsområdene i 1. kvartal sammenliknet med tilsvarende kvartal i 2023. Veksten var størst i Kongsberg Maritime og Kongsberg Defence & Aerospace, som økte driftsinntektene med henholdsvis MNOK 778 og MNOK 1 394.

Det var god vekst også i Kongsberg Discovery og Kongsberg Digital, som økte driftsinntektene med henholdsvis 16 prosent og 34 prosent. Samlet signerte konsernet ordrer for over NOK 12,7 milliarder i 1. kvartal og økte ordrereserven til 90,2 milliarder kroner.

Missildivisjonen i Kongsberg Defence & Aerospace, som har en ordrereserve på 35 milliarder kroner, vil i løpet av 2. kvartal påbegynne overflytting av produksjonen til nye og moderne fasiliteter.

Øker produksjonen av missiler

Selskapet annonserte i mars at det vil investeres ytterligere 640 millioner kroner i økt produksjonskapasitet for missiler. Investeringen skjer med støtte både fra norske myndigheter og EU.

 – Behovet for ytterligere økt produksjonskapasitet er nok en bekreftelse på Kongsbergs ledende posisjon innen sjømålsmissiler. Vi har allerede skalert produksjonen betydelig i eksisterende fasiliteter, og med den nye fabrikken vil vi være i stand til å levere større volumer mer effektivt. Dette er nødvendig da vi ser betydelig potensiale utover de kontraktene vi allerede har sikret, sier Håøy.

Gazprom neftekhim Salavat i Bashkortostan er et av Russlands største raffinerier. Det leverer bensin, diesel, monomer og ammoniakk. Den rammede delen av anlegget skal være et tårn for katalytisk krakking.
Les også

Ukrainske droneangrep mot russisk oljeindustri fortsetter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.