Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Trenger du egentlig hyperkonvergert infrastruktur?

Fujitsu Augsburg
Fujitsu Augsburg Bilde: Fujitsu
Del
Vis mer

Integrerte systemer har virkelig fått fotfeste de siste årene, og mange har fått øynene opp for at ferdigløsninger kan bli både billigere og bedre enn å bygge hver eneste del av datasenteret sitt fra grunnen. Markedet for integrerte løsninger ligger an til å vokse med rundt 22 prosent bare i år, men dette er likevel bare blåbær sammenliknet med det som skjer for hyperkonvergert infrastruktur.

Med både wow-faktor, ivrige selgere og tung markedsføring vil «alle» nå kjøre hyperkonvergert, og på verdensbasis anslås det en vekst på cirka 80 prosent i dette markedet i år. Men er slike løsninger det riktige svaret for alle?

– Konvergerte systemer er helt klart fremtiden, og hyperkonvergerte løsninger har svært mye potensiale. Likevel er det verdt å være litt forsiktig, for hyperkonvergert er ikke den eneste, hellige IT-gralen, sier Gernot Fels, som er sjef for integrerte systemer hos Fujitsu.

– Å bygge infrastruktur fra grunnen av har blitt en jobb som er både komplisert og tidkrevende. Systemansvarlige i dagens datasentre drømmer om hastighet, de ønsker seg løsninger som bare fungerer, og de vil eliminere risikoen for feil. Når de oppdager konvergerte systemer, som løser alt dette, blir de veldig glade. Men det kan være veldig forskjellige løsninger som trengs til forskjellige bruksområder, utdyper han. 

Finner ut hva som er riktig for hver kunde

Man må alltid se på kundenes spesifikke bruksområder

Gernot Fels, Fujitsu

For svært store datasentre og til generelle bruksområder er det lite som slår hyperkonvergerte løsninger. Fels slår fast at det er gode grunner at mange av de største selskapene i verden beveger seg over på slike plattformer. I mindre bedrifter, eller til mer spesialiserte oppgaver, kan likevel andre løsninger være både mer økonomiske og gi bedre resultater.

– Vi er veldig oppmerksomme på alle fordelene i hyperkonvergerte systemer, men vi er samtidig ikke de som sier til våre kunder at det er det eneste som gjelder. Man må alltid se på kundenes spesifikke bruksområder for å finne den ideelle løsningen for hver enkelt; enten de er tradisjonelle eller hyperkonvergerte, forteller han.

– Siden vi har begge alternativene i vår portefølje er ikke vår strategi å dytte kunder i retningen som passer for oss, men heller å finne ut sammen med kundene hva slags løsning som er det riktige for å dekke deres behov. Da ser vi både på deres tekniske behov og applikasjonsbehov, og finansielle hensyn må også vurderes.

Les også: På 4600 terabyte utenfor Oslo ligger dataene til selskaper fra 16 land »

Nye systemer som settes opp på minutter

Her på Fujitsu-fabrikken i Tyskland testes alle servere grundig før de sendes ut til kundene. <i>Foto: Fujitsu</i>
Her på Fujitsu-fabrikken i Tyskland testes alle servere grundig før de sendes ut til kundene. Foto: Fujitsu

Fujitsu har lang erfaring med integrerte systemer av alle slag, og de første produktene i kategorien ble levert allerede i 2002. Siden den gang har porteføljen utviklet seg kraftig, og i 2014 ble alle de forskjellige integrerte løsningene samlet under navnet PrimeFlex.

– Siden de forskjellige systemene oppsto i forskjellige deler av Fujitsu fikk de også mange forskjellige navn. Da analysebyrået Gartner lagde sin første Magic Quadrant for integrerte systemer fikk vi tilbakemelding på at produktene våre var brilliante, men med mange navn var det vanskelig å vite om alle sammen. Dermed lanserte vi PrimeFlex, som samler alle medlemmene til én familie, og familien vokser fremdeles, forteller Fels.

PrimeFlex-produktene leveres ofte i form av nøkkelferdige integrerte systemer. Mange administratorer har nok opplevd langvarig kaos i serverrommet når nye systemer skulle installeres, og kan dermed verdsette et oppsett som er på plass i løpet av noen minutter. I tillegg finnes mye av PrimeFlex-familien som referansearkitekturer som du kan skreddersy til din bruk. Disse kommer også med grundige retningslinjer for installasjon og oppsett, for å gjøre livet enklere både under og etter montering.

– PrimeFlex er ikke bare boksene. Det er også fleksible supportløsninger, hele veien fra rådgivning hvor vi finner ut av den beste løsningen sammen med kunden, via design og justeringer ved behov, og frem til implementering og montering. Normalt har du jo et eksisterende miljø fra før, og å integrere ny infrastruktur er en utfordring mange setter pris på å få hjelp med, sier Fujitsu-sjefen.

Lokal oppfølging med global kunnskap

Å integrere ny infrastruktur er en utfordring mange setter pris på å få hjelp med

Siden Fujitsu er en global organisasjon tilbyr de on-site støtte på tvers av store geografiske områder. Samtidig gir de kundene tilgang til opplæringsmateriell som webtrening og virtuelle klasserom, i tillegg til dyptgående dokumentasjon for alle løsningene.

Føler du selv at du trenger mer faglig påfyll kan du også besøke Fujitsu Training Academy på fabrikken i Augsburg, som du kan se i bildet øverst i saken. Her kan du bli enda bedre kjent med både PrimeFlex-systemene og tradisjonelle løsninger.

Alt dette kommer imidlertid først etter at du har funnet ut hva slags løsning som passer best for deg. Er det en tradisjonell server eller lagringsboks, et konvergert system, eller et hyperkonvergert, programvaredefinert datasenter?

Reduser kompleksiteten

Integrerte systemer minsker kompleksitet og risiko for både virtualisering, Big Data og analyse, HPC og privat cloud – med mer.

Les mer her »

Finn ut hva du har bruk for

Med mobilappen Fujitsu Value Calculator får du detaljert innsikt i både x86-servere, PRIMEFLEX-systemer, lagringsløsninger med mer.

Les mer her »

PRIMEFLEX for SAP

Få mer verdi ut av dine SAP- og SAP HANA-investeringer med rask tilgang til oppdateringer og innovasjoner.

Les mer her »
PrimeFlex
PrimeFlex

Les flere artikler fra Fujitsu