×
Annonse fra TUM Studio for

Ett triks med 7 fordeler vil spare deg for tusener av kroner

  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Tu.no er ikke involvert i produksjonen.

Det er snakk om et medlemskap for mindre enn et månedskort med buss

– Mathilde Aamelfot Tveit, sivilingeniørstudent og NITO-medlem

Man  ingenting her i livet. Eller, det å dusje en gang i blant, betale skatt og utvise sånn høvelig med respekt for sine medmennesker er jo standard folkeskikk for de fleste. Du, derimot, har valgt å måtte ganske mye som den rykende ferske studenten du er. Du har bevisst pekt deg ut et studie du vet krever mye av deg fra dag èn, slik at du skal få være med på å løse utfordringer i framtiden. Du er ingeniør, og for det skal du belønnes. 

Mathilde Aamelfot Tveit er 2. års siving. student ved NTNU og hadde egentlig ikke planlagt å bli studentmedlem i NITO. Men så kom hun tilfeldigvis i prat med noen hyggelige folk på stand. 

– Jeg ble så positivt overrasket over alle fordelene man har som studentmedlem i NITO at det ble for dumt å ikke være medlem, rett og slett. Kontigenten er på bare 300 kr og gjelder hele studietiden - det er snakk om et medlemskap for mindre enn et månedskort med buss. 

I studietiden kan det oppstå uforutsette hendelser som fort kan bli dyre. Som førstegangsvoksen kan det være kjekt å vite akkurat hva du trenger å fikse og hvor mye det koster (eller ikke koster). Here you go:

#1Tyveriforsikring
Fordi mobil og PC er uvurderlig for deg

Mathilde Aamelfot Tveit, 2. års-student på master i bygg- og miljøteknikk.

I en perfekt verden kan du gå fra en låst PC for å spise lunsj uten den bakenforliggende følelsen av at den står igjen litt for eksponert. Men realiteten har ikke kommet seg helt dit enda. Med mindre du limer fast telefon og PC til kroppen (det hadde bare sett rart ut), er det en fare for at det blir stjålet. Du mister dyrebar informasjon og du mister selve tingen. Det kan fort bli dyrt for en fattig student.

 – Jeg er veldig glad jeg har tyveriforsikring gjennom NITO Student. Hvis jeg skulle være så uheldig å bli frastjålet PC-en min blir det meste dekket gjennom de, sier Mathilde.

Normal pris, fem studieår ≈ 2100 kr*.
NITO Student: Inkludert (egenandel på 10%, minimum 1000 kr, dekker inntil 20 000 kr)

#2Ulykkesforsikring
Fordi du vil tryne før eller siden 

Dette er en sånn typisk ting som du burde ha, men ikke skjønner verdien av før du faktisk trenger det. NITO ser den tankegangen og høyner med inkludert ulykkesforsikring. Denne gjelder hver time av hvert døgn fra du melder deg inn til du er ferdig som student. Mathilde er selv aktiv og ser viktigheten av en slik forsikring.

– Jeg har heldigvis ikke fått bruk for ulykkesforsikringen enda, men man vet aldri. Uhell og skader kan skje fort og når du minst aner det, skal du være glad forsikringen er i boks.

Normal pris, fem studieår ≈ 2485 kr.*
NITO Student: Inkludert, dekker inntil 1 000 000 kr.

#3Kursbevis
Fordi det er den største no-braineren

I disse dager står NITO på stand rundt omkring i Norge.

Å ta fagkurs er det smarteste du kan gjøre fordi: 1. det ser svært bra ut på CVen 2. sjansen for høyere lønn øker betraktelig, og 3. som studentmedlem får du kurs som kan koste opp mot 16 000 kr helt kostnadsfritt.

NITO arrangerer fagkurs som studenter kan delta på hvis det er plass (noe det ofte er, da overraskende få har skjønt hvor smart et slikt fagkurs faktisk er). 

Normal pris: 3700 - 16 000 kr.* per stk. 
NITO Student: Inkludert

#4CV- og søknadshjelp
Fordi det er nødvendig, men dritvanskelig

Etter at lykkerusen over fullført utdannelse har roet seg, kommer den velkjente «hva nå»- følelsen sakte men sikkert krypende. Plutselig er du ute av den trygge studiebobla og verden ligger for dine føtter, hard og ærlig som den er. En sånn realitetssjekk kan fort få tre eller fem års studier til å føles som om de ikke relaterte til noe i det virkelige liv. For hva er det du egentlig har lært? 

Det vet NITO og hjelper deg hele veien, fra å kvalitetssikre CV-en din, gi deg jobbsøkerkurs og gå gjennom kontrakten din etter at du har fått jobben. Alt dette er det vanskelig å vite alt om i dine tidlige 20-år, og da er det godt du har noen til å hjelpe deg.

Normal pris ≈ 650 kr.* per gang.
NITO Student: Inkludert

#5Kurs og aktiviteter
Fordi de er kule og maten er gratis

Som medlem av NITO Student får du tilgang til mange nyttige kurs - helt gratis.

Studenttiden er unik fordi den på magisk vis klarer å kombinere dårlig råd, enorm personlig vekst og store mengder stress og SAMTIDIG gjøre dette til den beste tiden i ditt foreløpige liv. Derfor er det forståelig at frikveldene du treffer på dedikeres til minimum hjerneaktivitet og pils. Men om du en dag skulle føle for litt faglig påfyll (/ trenger et gratis måltid) finnes det en hel haug med relevante kurs, være seg kurering av mattefryktintervjutrening eller klatrekurs. Mathilde har blant annet deltatt på kurs i løpeteknikk og personlig økonomi.

– Jeg tok også et kræsjkurs i matte jeg har vært spesielt fornøyd med, da kursholder tok opp de viktigste og mest sentrale temaene i pensumet samtidig som vi fikk tips og triks til hvordan vi kunne fullføre eksamen på best mulig måte! 

Akkurat nå har NITO en liste på 180 kurs og arrangementer innen teknologiske fag og personlig utvikling over hele landet. De fleste av disse gir også et kursbevis, som du jo vet at ikke ser feil ut på CVen. 

Normal pris, fem studieår ≈ Uvurderlig.
NITO Student: Inkludert

#6Ekstra fagkunnskap
Fordi det er attraktivt å være smart 

I bransjen du skal inn i er det mange om det beste beinet. For å øke avstanden til 2. og 3. plass, er det lurt å begynne og tenke i retning jobb allerede nå. Og her er det ikke snakk om å påta seg ekstra verv til du blir blå i trynet, men heller å innta litt relevant, faglig påfyll på daglig basis. Som studentmedlem får du gratis studiekompendier som er laget for akkurat ditt studieområde. Hvis du vil, kan du også få tilsendt fagmagasinene Teknisk Ukeblad eller Bioingeniøren, som vil lære deg veldig mye om bransjen du snart skal begynne å jobbe i. Perfekt toalettlektyre. 

Normal pris, fem studieår ≈ 8900 kr*.
NITO Student: Inkludert

#7Innboforsikring
Fordi alt som kan skje, vil skje

Det er lettere å konsentrere seg om studiene når voksentingene er fikset.

Innboforsikring er så enkelt som at alle gjenstandene du eier inne i boet ditt er forsikret. Det kan godt tenkes at kollektivrommet ikke er innredet med de dyreste møblene, men har du for eksempel en dyr dress i skapet eller sykkel i gangen, kan det fort hende disse koster nesten like mye som alle møblene dine til sammen.

21 år gamle Mathilde knuser mobilen sin ganske ofte. Ikke med vilje, selvfølgelig, selvom noen sikkert har dèt som hobby og. Det fine med å være medlem i NITO Student er at knust skjerm går under innboforsikring med en liten egenandel. 

Up-front: Innboforsikring er ikke inkludert i medlemskapet, men den koster halvparten av hva den ville gjort om du ikke var student. 

NITO Student: 600,- per år (forsikringssum 2 750 000 kroner)

NITO har vært Norges viktigste stemme for ingeniører og teknologer i over 80 år. Det vil si at siden lenge før du engang var planlagt, har folk hatt som jobb å finne ut hvordan de best mulig kan stå parat for de som har valgt å stå parat for verdens utvikling. Ut fra NITO sprang det i 2002 en studentorganisasjon med ett formål: å stå i ryggen til ingeniør- og teknologistudenter gjennom sene kvelder, musearm og skippertak. Det er ikke noe tull her: medlemsfordelene er enorme, rabattene gode og prisen er lav. Dette er ikke noe du , for det er det veldig lite av i livet, men som den ingeniøren du snart er, skjønner du hva du burde. 

 

* Beregnet omtrentlig markedspris. Med forbehold om variasjoner blant tilbyderne.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)