Arkiv

Fant 25 artikler om emnet næringsliv [fjern]

Tittel Dato

KOMMENTAR: Næringsliv Norsk ferdigvareindustri, en strategisk eksportnæring?

Foreløpig reddes norsk handelsbalanse av eksport av naturressurser, men det er ikke bærekraftig – verken for økonomien, fremtidig velferd eller klimaet.

DEBATT: Innovasjonsevne – Norsk kundebarometer Ikke bli overkjørt bakfra!

Ifølge Norsk kundebarometer (NKB) 2020 har Vinmonopolet de mest fornøyde kundene. Men hvordan kan et statlig monopol vinne over OneCall og Finn.no? Er det så enkelt som kvalitet og kundeservice? Hva betyr innovasjon?

DEBATT: Sirkulær økonomi Grønn vekst gir lønnsomme muligheter – hvis du griper dem!

Norsk politikk og virkemiddelapparat er på et tydelig grønt spor. Årets innovasjonstale fra Innovasjon Norge ga klare retningslinjer for hva som skal finansieres gjennom deres ordninger.

KOMMENTAR: Klimakur 2030 Næringslivet må gi mer tilbake enn vi får – vi skal bli kvitt nær sagt alle utslipp

Å sette i gang alle tiltak foreslått i «Klimakur» er en god start.

KOMMENTAR: Bærekraftig næringsliv – Koronakrisen er en mulighet, ikke en løsning

Går det tilbake til normalen, med økende utslipp av klimagasser, hjelper det ikke at veksten i økonomien kommer tilbake, mener TU-bidragsyter Bjørn Haugland.

DEBATT: Norges romstrategi – Romstrategien har altfor lavthengende mål

Aldri har det vært enklere for selskaper og nasjoner å etablere seg i rombransjen. Dette åpner for nytenking i Norge, mener Eline Oftedal.

KOMMENTAR: Innovasjon i næringslivet – Nå begynner gjenreisingen. Sterke merkenavn er ingen garanti for overlevelse.

Fremtiden er digital. På reisen tilbake til normalen, vil næringslivet øke trykket på digitale innovasjoner, skriver NHH-professor og TU-bidragsyter Tor W. Andreassen.

KOMMENTAR: Krisepakker for næringslivet – Faren med å gi sjenerøse lån for å redde virksomheter, er at allerede utdaterte bedrifter gis et kunstig åndedrett  

Kan vi tenke oss en annen innretning på tiltakspakkene – en innretning som investerer i mennesker, spør TU-bidragsyter Tor W. Andreassen.

Gründerne måtte til rivieraen for å finne kompetansen de trengte for å lykkes

Sophia Antipolis var Europas første teknologipark da den åpnet i 1970. I dag er den parken motoren i et økosystem av myndigheter, forskere og privat næringsliv.

DEBATT: Innovasjon i krisetider – Vi kan ikke risikere å miste en generasjon virksomheter

Det må satses på kunnskapsintensive prosjekter som skyter ytterligere fart på teknologiutviklingen og digitaliseringen av Norge, skriver Øystein Eriksen Søreide.

Nødhjelpsordningen for bedrifter: Slik blir søknadsprosessen

I et enkelt nettskjema skal koronarammede bedrifter snart kunne søke om kompensasjon fra staten. Om tre uker skal pengene kunne være på konto.

KOMMENTAR: Koronaepidemi og oljekrise Denne oljekrisen kan faktisk komme til å bli den siste. Oljeindustrien er ikke lenger så relevant som den var

«Here we go again» - eller er det faktisk annerledes denne gangen, spør TU-bidragsyter Maria Moræus Hansen

KOMMENTAR: Innovasjon i krisetider – Krisetider handler om å overleve sammen med sine kunder

Hvordan innovere og sikre inntektskilder i krisetider? Ledere må planlegge forbi krisen, og innføre tiltak for å bevare kunden, skriver TU-bidragsyter Tor W. Andreassen

Stortingsflertallet enige om nye koronatiltak

Flertallet på Stortinget er enige om flere tiltak mot koronakrisen. Kutt i arbeidsgiveravgiften og mer penger til kommunene, Nav og sykehusene er blant grepene.

DEBATT: Klima og næringsliv – Klimaspørsmålet er en av grunnpilarene i fremtidens bedrifter, uansett om vi tror på vitenskap eller ikke

Vi ledere må tørre å ta et standpunkt, og gi slipp på ideen om at noen andre vil løse det. Det er vårt ansvar å være en del av løsningen, skriver Pontus Cornelius

KOMMENTAR: Innovasjon og oppfinnelser Ni av ti innovasjonsideer feiler. Norge trenger flere oppfinnelser som kan kommersialiseres

Oppfinning eller innovasjon: Hvor ligger verdiene, spør TU-bidragsyter Tor W. Andreassen

KOMMENTAR: Klima og næringsliv – I en klimadebatt med stadig mer støy, lener næringslivet seg på vitenskapen

Vi går en bedre fremtid i møte. Denne fremtiden er det vitenskapen som har skapt grunnlaget for – ikke selvutnevnte eksperter, skriver Bjørn Kj. Haugland.

KOMMENTAR: Klima og næringsliv – Vi må begynne å se på klimakrisen som et kappløp om å finne de beste løsningene

Romkappløpet var et springbrett for samfunnsutvikling. Det kan også klimakrisen bli, mener TU-bidragsyter Bjørn Haugland

KOMMENTAR: Klima og næringsliv – EUs «Green Deal» skal ikke bare redde oss fra klimakrisen, men også den neste finanskrisen

TU-bidragsyter Bjørn K. Haugland tror EUs «Green Deal» vil bli god butikk for grønt norsk næringsliv

KOMMENTAR: Teknologi og innovasjon - Vi har blitt mer avhengig av teknologi, og stoler også mer på dens anbefalinger 

2010-2019 var tiåret hvor teknologien ble merkbar, skriver TU-bidragsyter Tor W. Andreassen.

KOMMENTAR: Klima og næringsliv Tiåret som endrer alt i alle bedrifter

I tiåret som har gått, har næringslivet skjønt alvoret av jobben som må gjøres på utslippskutt. De som samarbeider om å gå først, vil lykkes frem mot 2030, skriver bidragsyter Bjørn Kj. Haugland.

KOMMENTAR: Klima og næringsliv Klimakrisen er den nye oljen

Verden begynner å ta klimakrisen på alvor. Det byr på enorme utfordringer, men også muligheter for fossilnasjonen Norge, skriver bidragsyter Bjørn. K. Haugland.

Haugli starter i Innovasjon Norge 2,5 måneder før tiden

Er i gang i ny toppjobb allerede 15. mai. Gjennomgang av virkemiddelapparatet venter.

Norske bedrifter mer optimistiske enn på seks år

Mest optimisme på Sør- og Vestlandet. Svakest utsikt for Oslo.

Mer til nano og bio

De to forskningsprogrammenene Nano 2021 og Biotek 2012 får 30 millioner kroner mer, fordelt med 20 til nano og 10 til bio.

Fant 25 artikler. Viser 1–26.