En lastebil veltet torsdag formiddag på E6 ved Helsfyr i Oslo. Nødetatene er ferdig på stedet, men et felt forblir sperret minst til i natt.
Grunnet skader på infrastruktur er det besluttet av veimyndighetene at det ene feltet forblir sperret til i natt, hvor det tas en ny vurdering, opplyser politiet. Dette kan medføre kø i ettermiddag/kveld.
Det er et felt på E6 sørgående mellom Ulvensplitten og Helsfyr som holdes stengt. Her veltet en lastebil torsdag. Bilførerem ble ikke skadet i ulykken, ifølge politiet.
Politiet opplyste om ulykken i 11.30-tiden torsdag formiddag.
To skip fra det danske rederiet Mærsk er nektet anløp i den spanske havnebyen Algeciras på grunn av mistanke om at de har våpen på vei til Israel i lasten.
Ifølge den spanske avisen El Pais nekter den spanske regjeringen de to skipene å legge til kai før lasten er inspisert.
Konteinerskipet Maresk Denver la ut fra New York 31. oktober og skulle etter planen ankomme Algeciras 8. november.
Konteinerskipet Maersk Seletar gikk fra kai i New York 4. november og skulle etter planen gå innom den spanske havnebyen 14. november.
Begge de to skipene tilhører Mærsk-rederiets rederiets datterselskab Maersk Line.
Ifølge nettstedet Marine Traffic endret Maersk Denver kurs i Gibraltarstredet og ligger nå ved kai Ksar es Segir i Marokko. Det går ikke fram hvor Maersk Seletar befinner seg.
Russland ser ikke noe behov for å gjenoppta formelle samtaler med USA om rustningskontroll og strategisk stabilitet, sier landets viseutenriksminister.
Russland og USA utveksler synspunkter på Ukraina via lukkede militære og politiske kanaler, sier Sergej Riabkov til Interfax.
Ifølge ham er Kreml også villig til å lytte til påtroppende president Donald Trumps forslag til fredsløsning for Ukraina, men har ikke tro på at det fins en enkel løsning.
– Vi er ekstremt grundige, ansvarlige og åpne for enhver idé som andre land kommer med når det gjelder dette, sier Rjabkov til det russiske nyhetsbyrået.
Russland president Vladimir Putin gratulerte torsdag Trump med valgseieren i USA og roste ham for å vise mot under attentatet i juli.
Putin understreket også at Kreml er åpen for dialog med Trump, og at man fra russisk side har registrert hans påstand om at han kan få en slutt på krigen i Ukraina over natten.
I Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 30,3 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 31,2 øre.
Søndagens snittpris per kWh er 5,1 øre høyere enn lørdag og 61,1 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
Maksprisen søndag på 31,2 øre per kWh er mellom klokken 17 og 18. Den er 5,1 øre høyere enn lørdag og 74,2 øre lavere enn samme dag året før.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (16,44 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Vest-Norge vært 60,8 øre.
90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.
Minsteprisen blir på 26,9 øre per kWh mellom klokken 6 og 7 på morgenen.
I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 12,3 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 12,5 øre.
Søndagens snittpris per kWh er 2,3 øre høyere enn lørdag og 20,4 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
Maksprisen søndag på 12,5 øre per kWh er mellom klokken 19 og 20. Den er 0,01 øre høyere enn lørdag og 26,8 øre lavere enn samme dag året før.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (16,44 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 30,02 øre.
90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.
I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.
Minsteprisen blir på 12,04 øre per kWh mellom klokken 3 og 4 på natten og er den laveste i landet.
I Midt-Norge blir det en snittpris for strøm på 26,3 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 32,3 øre.
Søndagens snittpris per kWh er 5,8 øre høyere enn lørdag og 6,4 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
Maksprisen søndag på 32,3 øre per kWh er mellom klokken 1 og 2 på natten. Den er 6,4 øre lavere enn lørdag og 7,1 øre lavere enn samme dag året før.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (16,44 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Midt-Norge vært 62,1 øre.
90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.
Minsteprisen blir på 16,7 øre per kWh mellom klokken 20 og 21.
I Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 53,3 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 59,3 øre.
Søndagens snittpris per kWh er 7,3 øre lavere enn lørdag og 38,1 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
Maksprisen søndag på 59,3 øre per kWh er den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 19 og 20. Den er 59,2 øre lavere enn lørdag og 46,1 øre lavere enn samme dag året før.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (16,44 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørvest-Norge vært 95,9 øre.
90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.
Minsteprisen blir på 49,8 øre per kWh mellom klokken 4 og 5 på natten.
I Sørøst-Norge blir det en snittpris for strøm på 38,1 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 45,2 øre.
Søndagens snittpris per kWh er 3,9 øre lavere enn lørdag og 53,3 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
Maksprisen søndag på 45,2 øre per kWh er mellom klokken 19 og 20. Den er 35,1 øre lavere enn lørdag og 60,1 øre lavere enn samme dag året før.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (16,44 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørøst-Norge vært 78,4 øre.
90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.
Minsteprisen blir på 20,7 øre per kWh mellom klokken 6 og 7 på morgenen.
Søndag blir det høyest strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokken 19 og 20 vil strømprisen der ligge på 59,3 øre per kilowattime (kWh).
I Sørøst-Norge blir prisen 45,2 øre per kWh på sitt høyeste, i Midt-Norge blir den 32,3 øre, i Nord-Norge blir den 12,5 øre, og i Vest-Norge blir den 31,2 øre, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (16,44 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 95,9 øre. I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.
En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.
Den laveste kWh-prisen søndag blir mellom klokken 3 og 4 på natten i Nord-Norge, da på 12,04 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-Norge 20,7 øre, Sørvest-Norge 49,8 øre, Midt-Norge 16,7 øre og Vest-Norge 26,9 øre.
Fredag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 1,18 kroner per kWh og 3,1 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 1,054 kroner per kWh og 23,2 øre per kWh.
Strømstøtten dekker 90 prosent av prisen over 73 øre, time for time.
MDG slutte seg til forslaget om å la pendlere bruke flytoget i rushtiden inn og ut av Oslo. Dermed går seks partier inn for løsningen.
Partileder Arild Hermstad gjør det klart at MDG vil stemme for forslaget.
– MDG har i flere år ønsket å øke kapasiteten på tognettet på Østlandet for alle pendlere ved å integrere Flytoget i det ordinære tilbudet for alle reisende. Det er godt at det nå endelig ser ut til å skje, sier han.
Det ligger dermed an til flertall på Stortinget for å åpne for mer bruk av flytoget i rushtrafikken. Allerede er det kjent at Høyre, Frp, SV, Venstre og Rødt mener det er en god idé.
I dag er situasjonen at pendlertogene er så fulle at passasjerer må stå igjen på perrongen. Samtidig kjører halvtomme flytog forbi og gjennom Oslotunnelen, der det ikke er plass til flere tog i rushtiden.
Hermstad mener det er viktig å få på plass en fullintegrasjon med Vy så raskt som mulig for å samle selskapene som staten eier i ett tilbud.
– Det er lite poeng at det går flere tog i timen som kun inneholder flyreisende gjennom det som i dag er et sprengt jernbanenett i Oslo. Flytoget bør åpnes for alle reisende døgnet rundt og ikke kun i rushtid, for å sikre et bedre tilbud for alle reisende på Østlandet, sier han.
Fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) har tro på at Kina ganske snart vil godkjenne import av levende snøkrabbe fra Norge.
Snøkrabbe var et av temaene øverst på agendaen da Sivertsen Næss møtte minister for kinesisk toll og veterinærmyndighet Yu Jianhua i Beijing fredag.
Kina er verdens største marked for levende snøkrabbe, men norsk krabbe mangler foreløpig godkjenning. Fiskeriministeren tror det snart løser seg.
– I møtet med den kinesiske ministeren fikk vi positive signaler om at Kina ganske snart med stor sannsynlighet vil godkjenne import av levende snøkrabbe fra Norge. Mattilsynet har fortsatt noe jobb som må gjøres før vi er helt i mål, sier Sivertsen Næss i en pressemelding.
Hun mener snøkrabbe har potensial til å utvikle seg fra å være råvare til å bli merkevare på samme måte som kongekrabbe gjorde i sin tid.
Markedsadgang til Kina kan gjøre snøkrabben enda mer lønnsom enn den er i dag, og samtidig kan dette bidra til å skape økt aktivitet og positive ringvirkninger for norsk landindustri, sier fiskeri- og havministeren.
10 prosent av totalkvoten av snøkrabbe skal leveres levende fra 2025.
Sivertsen Næss har vært på en ukelang tur i Shanghai og Beijing for å fremme norsk sjømat og maritimt næringsliv. Besøket kom i kjølvannet av statsminister Jonas Gahr Støres (Ap) besøk til Kina nylig.
Kina er Norges nest største marked for sjømat. Vi eksporterte i fjor nærmere 160.000 tonn til en verdi av over 8,5 milliarder kroner. Mer enn 60 prosent er laks, men vi også makrell, hyse og blåkveite er viktige produkter.