TU Live

07:35

Eier av brennende oljeskip: Fortsatt håp å finne overlevende

Det iranske selskapet som eier oljetankeren som kolliderte og tok fyr utenfor Kinas kyst, mener at det ennå er håp om å finne noen i live.

Mannskapet på besto av i alt 32 personer, hvorav 30 var fra Iran og to fra Bangladesh. Kun én person er funnet omkommet etter at oljetankeren krasjet med et lasteskip og tok fyr lørdag kveld. De andre er savnet.

Men en talsmann for National Iranian Tanker Co, som eier skipet, vil ikke utelukke at noen kan ha overlevd. Han sier at redningsarbeidere «trolig» vil finne overlevende ettersom maskinrommet ikke er direkte rammet av brannen, og fordi det ligger 14 meter under vann.

– Det er fortsatt håp, sier Mohsen Bahrami.

Oljetankeren Sanchi var lastet med nesten 1 million fat olje, mesteparten kondensat, som er en form for svært lett olje. Den er svært lett antennelig. Skipet var på vei fra Iran til Sør-Korea da det kolliderte med det Hongkong-registrerte lasteskipet Crystal. Hele mannskapet på 21 ble reddet.

En sørkoreansk tjenestemann opplyser til Reuters at skipet kan komme til å brenne i en måned.

– Vi tror at flammene vil vare i to uker eller en måned tatt i betraktning tidligere tilfeller av ulykker med oljetankere, sier Park Sung-dong i Sør-Koreas sjø- og fiskedepartement.

Den største bekymringen er knyttet til at skipet kan komme til å synke, noe som vil kunne forårsake omfattende oljesøl i havet.

Kinesiske myndigheter oppga tirsdag kveld at de ennå ikke har påvist et større oljeutslipp.

Både Sanchi og Crystal er forsikret gjennom det norske selskapet Skuld.

(©NTB)

Jannicke Nilsen