TU Live

11:49

Jodacare vant Technoports pitsjekonkurranse

Jodacare, en digitalt grensesnitt for å koble demente, deres familie og helsepersonell sammen, vant årets pitsjekonkurranse på Technoport i Trondheim.

Vinner av konkurransen, kalt Scale-up challenge, er på 50.000 kroner, sponset av Investinor. Jodacare fikk også billetter til Slush, en internasjonal konferanse for startup-selskaper.

Hensikten med appen er å forbedre kommunikasjonen mellom helsepersonell og familien til den demente.

- Med denne appen kan familien se hva den demente gjorde i går, selv om personen selv ikke husker det, sa Line Kirkemo, forretningsutvikler i Jodacare, under sin pitsj.

Jodacare er startet av Kristil Erla Håland. Det var Kirkemo som mottok sjekken torsdag.

400 brukere

Selskapet har allerede samlet inn 4,2 millioner kroner fra Innovasjon Norge og private investorer. Kirkemo forteller at de i dag har 400 brukere i åtte norske kommuner.

Vinneren ble kåret av et panel bestående av investorer og personer innen gründersektoren.

Disse var Jon Øyvind Eriksen i Investinor, Eivind Bergsmyr, Bente Loe i Alliance Venture, Terje Eidesmo i Proventure og Trond Riiber Knudsen.

Akselerator-program

Samtidig valgte den finske akseleratoren Startup Sauna tre finalister som kommer rett til siste utvelgelsesrunde for å bli inkludert i deres portfolio. Disse selskapene var Ableon, Retire og Blueye Robotics.

Mathias Klingenberg