TU Live

14:44

#NEVS2017: Dansk ladetilbyder utvider til Norge

Den danske ladeoperatøren Clever meldte under elbilkonferansen Nordic EV Summit i Drammen at de har planer om å bygge ut ladenettverket sitt utover Danmark og Sverige.

De har planer om å lage et nytt premiumkonsept innen hurtiglading, hvor de tilbyr ladestasjoner med effekter fra 150 til 350 kilowatt. 20 lokasjoner er angivelig på trappene for Norge.

Konseptet skal bygges i samarbeid med hjemmemarkedskonkurrenten E.ON.

– Vi bygger et paneuropeisk nettverk. Det kommer til å kreve rundt 450 ladestasjoner, sier Mads Harder-Lauridsen (bildet) til Teknisk Ukeblad.

Konseptet innebærer at ladere tilbys døgnet rundt i lyse, rene lokasjoner som ikke er glemt vekk. De har en norsk partner som skal tilby lokasjoner i Norge, men Clever er ikke klare til å gå ut med informasjon om hvem dette er nå.

Hvor raskt dette nettverket kan bygges ut avhenger av hvor raskt Clever får tilgang til utstyret, og om dette har ønskede egenskaper. 

Konseptet vil i seg selv fungere litt som Teslas Supercharger-konsept, ved at du skal kunne kjøre fra for eksempel Trondheim til Barcelona ved å bare lade på dette nettverket underveis.

I motsetning til Teslas nettverk, skal dette være åpent og tilgjengelig for alle, ifølge Harder-Lauridsen.

Clever setter opp de første ladestedene under det nye konseptet i Danmark i år. Når det åpner i Norge kan Harder-Lauridsen ikke svare på.

Marius Valle