×
Annonse fra TUM Studio for

Uten riktig kompetanseheving kan du gå glipp av mange tusen kroner

Charles Skipperstøen, seksjonssjef i NITOs kompetansesenter, er ansvarlig for alle kurs som holdes for NITOs medlemmer.
Charles Skipperstøen, seksjonssjef i NITOs kompetansesenter, er ansvarlig for alle kurs som holdes for NITOs medlemmer. (Foto: NITO)
  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Tu.no er ikke involvert i produksjonen.
– NITO skal være best i klassen på opplæring og kompetanseheving, og tilbyr et bredt spekter av fysiske kurs og nettkurs, sier Charles Skipperstøen, seksjonssjef i NITOs kompetansesenter. Foto: NITO

Arbeidsmarkedet er i stadig endring, og i mange sektorer skjer det raskt. Hvordan kan du holde deg oppdatert og attraktiv som ansatt? Dette er NITO-ekspertens tips til kompetanseheving for ingeniører og teknologer.

– Kompetanse vil i enda større grad enn tidligere være ferskvare. Den må vedlikeholdes kontinuerlig, og kan gi deg et bedre kort på hånda i lønnsforhandlinger, sier Charles Skipperstøen, seksjonssjef i NITOs kompetansesenter. 

Fleksible kurs 

NITO skal være best i klassen på opplæring og kompetanseheving, og tilbyr et bredt spekter av fysiske kurs og nettkurs.

– Ett eksempel er direktesendte forelesninger der man får en opplevelse tilnærmet lik den å sitte fysisk i et klasserom. Fordelen med nettkurs er at man kan stille spørsmål, både skriftlig og muntlig, uten å være direkte til stede. En annen fordel er at du slipper å bruke tid og penger på reise, forteller Skipperstøen.

– Tar du et rent nettkurs er du også uavhengig av tid og sted. Du kan ta kurset når du selv ønsker det. Vi har opplevd en stor pågang på disse kursene. Det å fylle på kompetanse på CV-en for å vise at man er i kontinuerlig læring er viktig for nåværende og kommende arbeidsgivere, legger han til.

Gode samarbeidsavtaler

Kompetansesenteret i NITO jobber kontinuerlig med utvikling av kurs. Som medlem kan man for eksempel få gratis kurs eller gode priser på kurs innen IT, digitalisering, bygg og anlegg, personlig utvikling og ledelse. 

– NITO har et etter- og videreutdanningstilbud i samarbeid med OsloMet, der man kan ta prosjektledelse på masternivå. Studiet inngår som en del av Master of Management på OsloMet. Dette er et spennende samarbeid som vil gagne våre medlemmer, og vi har flere samarbeidsavtaler på gang.

NITO har også et tett samarbeid med arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner i et utvalg styrt av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.

– Målet er å tilby gratis kurs og etterutdanningstilbud innen fagområder som arbeidslivet har behov for. Eksempler på fagområder er digital strategi, energiomstilling, Internet of Things, Python-programmering, kunstig intelligens og mye mer. 

Store muligheter 

Ifølge Skipperstøen finnes det mange muligheter for kompetanseheving gjennom hele arbeidslivet.

– NITOs arbeidslivseksperter anbefaler arbeidstakere å forhandle seg fram til at kontrakten også forplikter arbeidsgiver til å gi kompetansepåfyll. Kompetanse vil i enda større grad enn tidligere være ferskvare og den må vedlikeholdes kontinuerlig.

Han har også flere tips:

  • Studiepoeng: Bygg på eksisterende utdanning enten ved å sette sammen flere poenggivende kurs eller bygg på med en ny master. Utdanningen kan tas som student, gjennom deltidstilbud eller som betalt videreutdanning. 
  • Sertifiseringer: Det kan være en stor fordel å ha sertifisering i prosjektmetodikk eller verktøy som gjelder for din bransje. Kurstilbudet er bredt, men særlig Prince, Lean og Scrum er populære sertifiseringskurs for ingeniører og teknologer. 
  • Digital læring: Dette er ikke alltid direkte dokumenterbar kompetanse, men e-læringskurs, podcaster og seminarer kan gi ny innsikt som løfter deg til et nytt nivå. Her finnes det gratis e-bøker innen ulike ingeniør- og teknologifag, ledelse, økonomi og kommunikasjon.

Få karriereveiledning 

Går du med tanker om å bytte jobb og ikke vet hva slags muligheter som finnes? En samtale med en karriereveileder hos NITO kan være løsningen for deg. 

– Du får en samtalepartner som hjelper deg å reflektere over dine sterke og svake sider, ressurser og muligheter, og hva som styrer dine valg for å komme deg videre. Hensikten med samtalen er å gjøre deg mer bevisst på hvilke faktorer som er viktige i din karriere og i ditt liv. Sammen med veilederen legger du en strukturert plan for hvordan du skal komme dit du vil, sier Charles Skipperstøen, seksjonssjef i NITOs kompetansesenter.

Skipperstøen påpeker at NITOs karriereveiledere også kan hjelpe med utforming, innhold og språk i CV og søknad. Her lister han opp sine beste tips, som kan være en god start på veien. 

Nøkkelkvalifikasjoner 
Ta med nøkkelkvalifikasjoner, en oppsummering av dine faglige og personlige kvalifikasjoner. Dette er en kort sammenhengende tekst som beskriver deg: Hvem du er og hva du kan? Her er det viktig å tilpasse dine nøkkelkvalifikasjoner til jobben du søker på. Nøkkelkvalifikasjonene skal øverst i CV-en.

Bør jeg ha utdanning eller jobberfaring først i CV-en? 
Det kommer helt an på hvor lang utdanning eller arbeidserfaring du har, hvor relevant den er, og hvor mye du vil vektlegge den. Som en tommelfingerregel anbefaler vi nyutdannede å ha utdanning først. Rådet gjelder også personer med etterutdanning av nyere dato, og som vil vektlegge at man er oppdatert på ny kunnskap. Arbeidsgiver bruker ikke lang tid på CV-en og leser fra øverst til nederst. Ikke spar godbitene til senere.  

Bilde eller ikke? 
Har du et profesjonelt bilde av deg selv, så kan det være med på å skape et inntrykk av hvem du er. I visse typer jobber og i enkelte miljøer kan det være en forventning, men i de aller fleste jobber er det ikke slik at det er utslagsgivende for å komme på et eventuelt intervju. Hvis du vil bruke bilde, skal det alltid være i toppen av CV-en og ikke i selve søknaden.  

Bør jeg skrive noe om fritidsinteresser? 
Fritidsinteresser sier noe om en person, og det er helheten man er ute etter når man skal ansette. Det kan være en fordel å ta med disse om de harmonerer med hva slags person arbeidsgiver er ute etter. 

Svare på det de spør etter? 
Søker arbeidsgiver etter en målbevisst person som liker høyt arbeidstempo? Henvis til relevante eksempler. Det er ikke tilfeldig at de søker etter en kandidat med disse egenskapene. Dette må du få fram i både CV-en og søknaden.  

Hva står mellom linjene i utlysningsteksten? 
Generelt bruker man for lite tid på å tolke utlysningsteksten og lese mellom linjene. Man leser bare det som står der: Hva slags person er arbeidsgiver ute etter? Hvilke kvaliteter har denne personen? Ofte blir vi for opptatt med hva de spør etter av formelle krav, og glemmer at det er personen de skal ansette. 

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)