Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Med SpaceLogic KNX hybridmodul kan du enkelt utvide en KNX-installasjon og integrere trådløse brytere, sensorer eller stikkontakter i områder som tidligere var vanskelig å nå.
Med SpaceLogic KNX hybridmodul kan du enkelt utvide en KNX-installasjon og integrere trådløse brytere, sensorer eller stikkontakter i områder som tidligere var vanskelig å nå. Foto: Schneider Electric
Del

Schneider Electric ønsker å skape «Impact» ved å gjøre alle i stand til å få mest mulig ut av energi og ressurser, og bygge bro mellom fremgang og bærekraft. Vår misjon er å være den pålitelige partneren innen bærekraft og effektivitet. 

Vi er en global industriell teknologileder med verdensledende ekspertise innen elektrifisering, automasjon og digitalisering; og vi jobber for å bringe intelligente, motstandsdyktige, fremtidssikre og brukervennlige løsninger til industri, infrastruktur, datasentre, bygg og boliger.

Med forankring i vår dype domeneekspertise, leverer vi integrerte AI-baserte IoT-løsninger som dekker hele levetiden til anleggene – med en lønnsom vekst for våre kunder som resultat.

Schneider Electric SpaceLogic KNX Hybrid: Den nye løsningen fra Schneider Electric gjør boliger mer energieffektive og komfortable. Dessuten er den ideell for renovering uten å åpne vegger.

Den pågående elektrifiseringen av samfunnet vil på sikt føre til knapphet på elektrisk energi og en økning i strømpriser:

Med innføringen av det nye energidirektivet, som forutsetter at alle bygg skal være nullutslipp innen 2050, blir renovering av boliger ikke bare et designspørsmål. Blant tiltakene vi bør igangsette er å gjøre våre boliger mer energieffektive og smartere, sier Geir Arne Erikstad, Vice President i Schneider Electric og ELKO.

Sømløs kommunikasjon mellom to ulike teknologier

Schneider Electric ser for seg en fremtid hvor det oppstår behov for integrering av trådløse komponenter for smarte hjem, som ELKO Smart Home-serien (Zigbee), i større systemer for styring av bygg som er basert på KNX-standarden.

SpaceLogic KNX Hybrid revolusjonerer og forenkler denne integrasjonen.

– Med innføringen av det nye energidirektivet kommer renovering av boliger til å dreie seg om å energieffektivisere, sier Geir Arne Erikstad, Vice President i Schneider Electric og ELKO.  <i>Foto:  Schneider Electric</i>
– Med innføringen av det nye energidirektivet kommer renovering av boliger til å dreie seg om å energieffektivisere, sier Geir Arne Erikstad, Vice President i Schneider Electric og ELKO.  Foto:  Schneider Electric

En oppgradering med Spacelogic KNX hybridmodul gir et mer intelligent, komfortabelt og energieffektivt hjem på enklest mulig måte, uten å installere nye kabler, sier Erikstad.

Løsningen sørger for sømløs kommunikasjon mellom KNX-styresystem for bygg, som er pålitelig og brukt til styring av små og mellomstore bygg, og en rekke ELKO Smart produkter, som med sitt tidsriktige design gir interiøret et moderne preg.

Energioversikt og fjernstyring

Løsningen er perfekt for renovering av boliger eller små næringsbygg, men passer selvfølgelig også for nybygg.

På denne måten kan du enkelt utvide en KNX-installasjon og integrere trådløse brytere, sensorer eller stikkontakter i områder som tidligere var vanskelig å nå, fortsetter Erikstad.

Med smarte stikkontakter kan du også overvåke og administrere energiforbruket:
– Med en slik løsning
får du oversikt over energiforbruket og muligheten til å fjernstyre enhetene dine. Og med ELKO Smart VVB puck kan du også automatisere bruken av varmtvannsberederen, slik at vannet varmes opp når andre elektriske enheter ikke krever strøm.

Løsningen baserer seg på sensorene til ELKO Smart, som blir enkelt integrert i styresystemet og gjør boliger sikrere og mer brukervennlige.

Enkel installasjon og konfigurasjon

Schneider Electric SpaceLogic KNX Hybrid leveres med en tilkoblingskabel og en ekstern antenne som plasseres utenfor sikringsskapet for å sikre optimal signalstyrke. Konfigurering gjøres via SpaceLynk eller Wiser for KNX kontroller:

Med automatisk gjenkjenning og tillegg av Zigbee-enheter kan du teste funksjonaliteten deres før du konfigurerer dem. Dette lar deg verifisere ytelsen deres helt fra starten.

Enten du foretrekker påliteligheten og fleksibiliteten til KNX eller den trådløse bekvemmeligheten til ELKO Smart, kan du med hybridløsningen oppnå en perfekt synergi og forene fordelene ved begge teknologiene, avslutter Geir Arne Erikstad.

Les mer om SpaceLogic KNX Hybrid her

Hva er SpaceLogic KNX?

SpaceLogic KNX er Schneider Electric sin produktportefølje innen KNX. Under SpaceLogic KNX finner du alt fra kontrollere og sensorer til aktuatorer og systemkomponenter. Produktene har et enhetlig design, og sensorene leveres i samme designserier som øvrig installasjonsmateriell. SpaceLogic KNX gir en sømløs og effektiv styring av ulike funksjoner, som lysstyring, oppvarming, air-condition, solskjerming, energistyring og andre funksjoner.

 

Les flere artikler fra Schneider Electric