BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

Økern Portal blir kledd i resirkulert aluminium

Næringsbygget Økern Portal er det første store byggeprosjektet hvor resirkulert skrapaluminium utgjør fasadens hovedelement.

BRANDSTORY: Økern Portal blir kledd i resirkulert aluminium
Innhold fra annonsør

Næringsbygget Økern Portal er det første store byggeprosjektet hvor resirkulert skrapaluminium utgjør fasadens hovedelement.

– For Økern Portal står miljøvennlige og bærekraftige løsninger i fokus. Når dørene åpnes i 2020, vil fasaden være kledd i lavutslippsproduktet Circal 75R, sier Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring, byggherre for Økern Portal.

Fasade med lavt karbonfotavtrykk

Hydros nye produkt består av minst 75 prosent resirkulert aluminium, og er sertifisert av DNV GL. Med Circal 75R har Hydro satt verdensrekord i andelen resirkulert aluminiumsskrap i et industrielt aluminiumsprodukt.

 

Konserndirektør i Hydro Extruded Solutions, Egil Hogna, sier til Teknisk Ukeblad at prosesskrap fra industrien er enklere å resirkulere enn skrapmetall, men at det har høyere karbonfotavtrykk. Skrapaluminium kommer fra gjenstander som har vært i bruk. Dette er mer krevende å resirkulere til videre bruk – men har til gjengjeld fordelen av lavt karbonfotavtrykk.

– Kontordelen av Økern Portal har 84.000 kvadratmeter fasadeareal, og blir dermed et av Norges største kontorbygg. Hele fasadearealet vil være dekket av dette lavutslippsproduktet, sier Groven.

Aluminium er spesielt godt egnet i en sirkulær økonomi. Resirkulering og gjenbruk av materialer bidrar til mindre utvinning av råvarer og ny produksjon, og gir dermed mindre klimagassutslipp. I tillegg har aluminium lang levetid. Ifølge Hogna er deres resirkulerte aluminiumsprodukter laget for å vare i hundre år.

Rundt om i verden er Hydro i gang med 15 prosjekter med lavutslippsprodukter, men Økern Portal er det første store byggeprosjektet der det nye Circal 75R utgjør hovedelementet på fasaden.

Les mer om det nye bygget her

Mot fremtiden med fellesskap og bærekraft i fokus

Oslo Pensjonsforsikring eier Økern Portal, hvor Vedal Entrepenører er totalentrepenør og leder byggeprosjektet. Stema står for prosjektledelse, og arkitekt er Dark Arkitekter.

– I tråd med Økern Portals grønne planer skal søylene i fasaden forestille trestammer. Disse er bærende elementer i bygget, akkurat slik stammene bærer treet i skogen. Aluminiumsplatene skal ligne trærnes blader, som tar imot solen og skjermer, sier Lars Ribbum i Dark Arkitekter.

Økern Portal skal blir en ny smeltedigel av kontorer, spisesteder og kulturtilbud i Oslo øst. Både ansatte i Økern Portal, naboer og besøkende kan glede seg til et livlig og spennende Økern sentrum.

– Vår visjon er et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø. Økern Portal skal bestå av store, høyteknologiske kontorarealer, men også en rekke steder for mat og drikke, opplevelser, samhold og aktivitet. I tillegg til et kunnskapssenter skal Økern Portal være et møtested for lokalbefolkningen, sier Groven.

 

Økern Portal bygges i tråd med EUs mål om nullutslipp av klimagasser fra nybygg innen 2030.

– Vi er svært glade for at Hydro med sine innovative produkter hjelper oss å bygge så bærekraftig som mulig, avslutter Groven.

Her kan du lese mer om næringsbygget Økern Portal