BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

PC-skjermen er den nye dockingen


BRANDSTORY: PC-skjermen er den nye dockingen
Innhold fra annonsør


Dockingstasjonen har siden 90-tallet gitt brukere av bærbar pc en tilnærmet stasjonær opplevelse. Mye tyder nå på at det mangekablede «spagettimonsteret» er i ferd med å dø ut og bli en linje i Wikipedias liste over utdatert teknologi. I år kommer skjermene du kan plugge laptopen rett inn i, uten behov for «dokken».

Eh, what’s up doc(k)?

Selv om den kan være like gretten som Elmer Midd (spesielt etter oppdateringer av programvare og operativsystem) og tidvis nekter å vise eksterne skjermer eller motsetter seg å lade, har dockingstasjonen vært en uunnværlig kompanjong på de fleste arbeidsstasjoner.

Uansett er dockingen et mellomledd, og dens dager kan være talte, takket være skjermene som nå er på vei ut i markedet. Estetikeren i oss er nok glad for det. Vår indre IT-sjef trenger andre argumenter. Her kommer noen av dem:

Lad PC-en rett i skjermen

De nye skjermene lar deg lade pc-en direkte i skjermen og erstatter dermed en av dockingstasjonens viktigste roller: Strømforsyning. Mange har allerede byttet ut avskrevet IT-utstyr som tastaturer, mus, printere og styreflater med trådløse varianter, som tidligere var tilkoblet docking, men som nå snakker med laptopen via blåtann.

Clean Desk & Free seating

Når det eneste kollegene dine trenger å koble seg på er skjermen, er selskapet ett steg nærmere en aktivitetsbasert kontorløsning, hvor man jobber i åpent kontorlandskap uten faste plasser (om det skulle være ønskelig). Færre kabler vil uansett gi et mer ryddig arbeidsmiljø og enklere IT-onboarding av nye medarbeidere – det er bare å koble maskinen til skjermen, og så er man oppe og går!

Les også: Trådløse skjermer og docking. Når kutter vi kablene?

Sømløst med større skjerm

De nye skjermene er gjerne 43 tommer eller større og gjør dermed sekundære skjermer overflødige. En 49-tommer gir samme arbeidsområde som to 27-tommere ved siden av hverandre, men du slipper den irriterende skjermrammen som blir liggende over midten av arbeidsområdet.

Mange av de nye modellene er buede (curved) – og her er det mange meninger. En buet skjerm kan i starten være uvant, men er mer behagelig for øynene og gir en mer omsluttende opplevelse. (De som har to eller flere skjermer setter dem aldri opp på en rett linje, men på skrått mot hverandre for å oppnå samme effekt som en buet skjerm gir). Og på en 49-tommer sier det seg selv at en buet skjerm gjør det enklere å se innholdet.

Flere kilder på én skjerm

Ønsker du å ha MacBook og PC på én og samme skjerm? (43" Samsung har den muligheten.) Med støtte for PiP (bilde-i-bilde) og PbP (bilde-ved-bilde) kan du organisere hva du vil se på skjermen din – og hvor du vil ha det. Du kan for eksempel vise Netflix eller andre strømmetjenester i en liten ramme mens du jobber. Trenger du å bruke to forskjellige maskiner eller systemer, kan du enkelt skifte mellom disse. Med innebygget KVM-switch (Keyboard, Video, Mouse) kan du ha flere kilder koblet til samme skjerm, keyboard og mus samtidig.

Les også: PC-skjermen kan gi deg søvnproblemer.

Økonomisk fornuftig

En god dokkingstasjon koster rundt 1500 kroner. Skal du ha to gode 27" PC-skjermer og en dock, havner det fort på 6-7000 kroner, omtrent hva det koster for en 49" med innebygd switch, som koster rundt 8000 kroner. Ser man på mellomlegget som en investering i medarbeidernes trivsel på arbeidsplassen og produktivitet, og mindre behov for IT-support på dockingstasjoner som skaper tilkoblings-, driver-, lade- eller visningsproblemer, kan man raskt konkludere med at dette kan være en økonomisk fornuftig investering.

Så farvel, kjære dock – dette er starten på slutten, slik jeg ser det.