BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

Hjemmekontor i virustider: Er dine ansatte riktig utstyrt?


BRANDSTORY: Hjemmekontor i virustider: Er dine ansatte riktig utstyrt?
Innhold fra annonsør


Mens koronaviruset sprer seg til stadig flere, varsler helsemyndighetene nye tiltak for å begrense smitten. Hjemmekontor er en av anbefalingene. I denne artikkelen gir deg en sjekkliste som sikrer at dine ansatte er tilstrekkelig utstyrt til å jobbe effektivt hjemmefra.

Vi vet ikke hvor lenge koronaviruset vil herje, men eksperter sier det kan bli langvarig. Bedrifter gjør derfor lurt i å sikre at deres ansatte kan fortsette å være produktive på hjemmekontor. Vi har derfor laget en sjekkliste som burde dekke de fleste scenarier – for ikke alle er like – så bedriften kan fortsette selv om ansatte holder seg hjemme.

Portabel skjerm

De fleste har i dag flere skjermer – eller en stor flatskjerm – på sine faste arbeidsplasser. Overgangen til en 15-tommers bærbar skjerm kan være stor, og selv om det fungerer på en togtur eller på en flyplass, er det ikke en god løsning på sikt og kan gi lavere produktivitet. En mobil skjerm av typen ThinkVision M14 eller tilsvarende kan være en god løsning.

Les også: Hvor effektiv er du på hjemmekontoret?

Kommunikasjon

Sørg for å ha en stabil internettlinje og utstyr til å gjennomføre møter via Skype eller Teams og test gjerne med kolleger før du gjennomfører et møte skarpt med en kunde. Er ikke den innebygde mikrofonen god nok, kan et kontorheadset være en god løsning. Den har mikrofon og høyttaler og kan kobles til både pc og mobil via blåtann. Et godt webkamera er også en forholdsvis rimelig investering.

Støydempende hodetelefoner

Enten du har små barn hjemme eller naboen graver i hagen, vil støydempende hodetelefoner gi deg arbeidsroen du trenger. Jeg anbefaler hodetelefoner som dekker hele øret. De er behagelige å ha på over lang tid og gir best støydemping. Noise cancelling-teknologien fanger opp lydbølger og sender ut antistøybølger som blokkerer prating og annen støy i nærområdet. Foretrekker du ørepropper, får du også de med støydemping. De fleste av disse hodetelefonene leveres også med mikrofon, så du kan gjennomføre samtaler på telefon.

NB: Denne investeringen kan også være verdt pengene om dine ansatte sitter i åpent kontorlandskap med tekst- eller tallarbeid i mye av arbeidstiden. 

Les også: Hjemmekontor overalt: Triksene som gjør å jobbe på farten til en lek

Bærbar pc

Om medarbeidere fortsatt jobber stasjonært, kan dette være et godt tidspunkt å oppgradere til bærbare datamaskiner.

Les også: Bærbare workstations: Mer enn oppskrytte bærbare datamaskiner

Ergonomi

Det kan fungere å jobbe fra kjøkkenet på pinnestol i korte perioder av gangen, men finn den mest optimale ergonomiske løsningen – så du holder rygg og nakke skadefri. Jobb stående i korte perioder av gangen og varier hvor du sitter –sofaen eller lenestolen kan brukes som avlastning. Alternativt kan du ved behov vurdere å kjøpe inn kontorstolergonomisk ståmatte, eventuelt en sittepute.

Tilgang til kritiske dokumenter

De fleste jobber nå med dokumenter som er lagret i skyen, men noen få jobber fremdeles på bedriftens nettverk eller en lokal NAS-server. I slike tilfeller kan det være tilstrekkelig å ta med backup av filene på en minnepinne eller ekstern harddisk. Hvis flere jobber på dokumentet, bør du etablere og teste en VPN-tilkobling som gir kryptert tilgang til filene fra ditt hjemmekontor. Ellers fungerer Google Docs utmerket til samarbeid på dokumenter, og det er attpåtil gratis.