BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

Ekspresslevering sparte millioner

BRANDSTORY: Ekspresslevering sparte millioner
Innhold fra annonsør

Da en høyspentbryter inne i en vindturbin røk i Ragovidda vindpark røk, var gode råd dyre.  

Raggovidda vindpark er et vindkraftanlegg lokalisert på Rákkočearru-platået vest for Kongsfjorden i Berlevåg kommune, Finnmark. Dagens anlegg består av 15 vindturbiner som produserer nærmere 200 gigawattimer i året. 

Men da en høyspentbryter inne i en av turbinene kortsluttet i oktober 2019, ble gode råd dyre.  

— Om en turbin blir stående uten å gå rundt, kan hovedlageret ryke. Da blir det dyrt, forteller energioperatør i Varanger Kraftvind, Torfinn Eriksen.  

Da hadde de forsøkt å få tak i en ny bryter, men det var ikke så lett som det hørtes ut som. En ny bryter måtte produseres i Tyskland og sendes hele veien opp til Berlevåg.  

Levert på under 24 timer

Det hadde ikke Varanger Kraftvind tid til å vente på. Man har noen dager på seg før hovedlageret ryker, og kraftselskapet brukte noe av tiden på å få i stand andre løsninger først.  

Torfinn Eriksen i Varanger Kraftvind.

— Når du ser tida gå fra deg må man bare hive seg rundt. Vi måtte få tak i en trafo, og hørte om Aggreko som kunne levere midlertidige løsninger, forteller Eriksen. 

En 690 volt trafo ble fraktet nærmere 2500 kilometer fra Egersund, og levert på 24 timer.   

— Jeg trodde ikke helt på det da det ble anslått levering dagen etter. Jeg ble dypt imponert – og jeg er ikke lett å imponere, sier Eriksen med en latter.  

— Vi så litt på kostnader, og det hadde blitt mye dyrere om vi hadde latt hovedlageret ryke. Det hadde kostet millioner.  

Aggreko kan kontaktes på e-post her om du ønsker uforpliktende råd om smarte store temporære strømløsninger.

Norges mest effektive 

Ragovidda er en av verdens beste landbaserte vindparker når det gjelder effektivitet. Parken ligger cirka 450 meter over havet, og de 15 turbinene produserer 3 megawatt hver. 

— Vi har sett noen havturbiner rundt omkring i verden, hvor én turbin er like effektiv som hele parken vår. Men på land er vi best. Det er ugjestmildt på Ragovidda. Helt flatt og et helsikkes vær, forteller Eriksen. 

Vindparken er nå inne i sitt femte driftsår, og i alle de fire foregående har parken stukket av med Årets Vindkrigar-prisen, vindkraftbransjens egen Oscar-statuett, utdelt av interesseorganisasjonen Norwea.  

— Vi håper naturligvis på en femte pris, avslutter Eriksen. 

Høsten 2019 solgte Varanger Kraft 49 prosent av aksjene i Varanger KraftVind AS, og ble i fellesskap med den nye medeieren, Cube Infrastructure Managers, enig om å utvide vindparken til mer enn dobbel effekt. Etter utbyggingen, vil vindparken produsere mer enn 400 gigawattimer, som tilsvarer over 20 prosent av det totale strømbehovet i Finnmark.  

Aggreko leverer midlertidig utstyr i hele livssyklusen til en vindpark. Fra generatorer, trafoer, distribusjon, temperatur- og fuktighetskontroll til bruk i bygge- og installasjonsfase til større generatorpakker for spenningsetting og testing av hele vindparker. For at vindparker kan komme i drift så raskt som mulig, leverer Aggreko også komplette mikrogridløsninger slik at pre-com og full igangkjøring kan gjøres før tilkobling av nett.  

Les om smarte løsninger for bygging og drift av vindparker her.