BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

Gulroten Goliat

En vitamininnsprøyting for næringslivet i Nord-Norge.

Goliat-plattformen er litt av et syn med fjellene på Sørøya i bakgrunnen.
Goliat-plattformen er litt av et syn med fjellene på Sørøya i bakgrunnen. (Bilde: Peter Tubaas)
Innhold fra annonsør

En vitamininnsprøyting for næringslivet i Nord-Norge.

Av Peter Tubaas

Jeg er glad jeg tok turen til Hammerfest sist uke. Ikke bare fordi Barentshavskonferansen går av stabelen, med at den gjør det med Goliat-plattformen som æresgjest. Onsdag denne uken fikk vi se plattformen på nært hold, på en båttur i regi av Eni Norge.

Goliat var et imponerende skue. Den gulrotfargede, sylindriske flytende produksjons- og lagringsenheten står akkurat nå mellom øya Håja og Rypeklubben uten for Hammerfest for en siste finpuss før den skal ut på feltet. 85 kilometer ut i Barentshavet, retning nordvest, skal den produsere opp mot 100.000 fat olje per dag, når den settes i drift senere i år.

Gulrot er en supergrønnsak som byr på en gedigen ernæringsboost, akkurat som Goliat for lengst har betydd en skikkelig vitamininnsprøyting for næringslivet i Nord-Norge. Helt siden Stortinget godkjente utbyggingsplanene i 2009, har Goliat vært en gulrot for alle de som ønsker å etablere og utvide sin næringsvirksomhet i nord.

I første rekke gjelder det Hammerfest og omegn, men det drypper naturligvis også på resten av landsdelen. Selv har jeg kolleger i Hammerfest som fortsatt har sin bopæl i Alta, Lakselv og Tana, men som ukependler til olje- og gasshovedstaden i nord.

Eni Norge har naturligvis bygget opp en driftsorganisasjon i byen, og i kjølvannet til Goliat følger også en rekke andre nyetableringer. Et nytt hotell er under oppføring i hovedgata, og nye leilighetskomplekser skyter i været, som Batteriparken, like ved ABB-kontoret, for å nevne noe.

Det er bare tre år siden vi opprettet vårt eget Hammerfest-kontor, på hurtigrutekaia i byen. Servicekontoret ble opprettet nettopp fordi vi i tillegg til Snøhvit ønsker å betjene Goliat på en best mulig måte. Begge steder har vi store leveranser av elektro, automatisering, instrumentering og telekom, som må følges opp.

Mange mener mangt om olje- og gassvirksomhet, men uansett ståsted kommer man ikke vekk fra at det er fascinerende med tanke på teknologi og gjennomføringsevne. Og selv om prinsippene bak olje- og gassproduksjon ikke er så kompliserte, er det mye avansert utstyr som skal til for at det skal skje på en trygg, effektiv og miljøvennlig måte.

Foreløpig står Goliat på fraktefartøyet Dockwise Vanguard, men plattformen skal snart flytes av og “stå på egne bein”. MÅ IKKE BRUKES REDAKSJONELT
Foreløpig står Goliat på fraktefartøyet Dockwise Vanguard, men plattformen skal snart flytes av og “stå på egne bein”. Peter Tubaas