BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

Moderniserer styringssystemer på Statkrafts vannkraftverk i Nord Norge

ABB oppgraderer styringssystemene på flere av Statskrafts vannkraftverk i Nord Norge
ABB oppgraderer styringssystemene på flere av Statskrafts vannkraftverk i Nord Norge (Foto: Bardu kommune)
Innhold fra annonsør

Statkraft velger ABB for å sikre effektivitet og pålitelighet av vannkraftverk i Bardu kommune.

ABB har vunnet en kontrakt for å modernisere styringssystemer ved to av Statkrafts vannkraftverk, Straumsmo og Innset.

Oppgraderingen av vannkraftverkene gjøres med ABBs distribuerte styringssystem ABB Ability System 800xA, som integrerer prosess- og kraftstyring, elektro og sikkerhet i et felles system. Avtalen inkluderer en opsjon på å utvide moderniseringen av et tredje vannkraftverk, Båtsvann.

Ubemannet drift

800xA vil muliggjøre fullstendig kontroll av kraftverket, fra høyspenningsutstyr til lavspent motorstyring, styring av AC/DC-systemer og lys og varme på hvert kraftverk.

– Å sikre effektivitet, stabilitet, pålitelighet og robusthet i våre automatiseringssystemer og elektriske systemer er avgjørende ettersom begge kraftverkene opereres ubemannet, sier Dag Smedbold, regiondirektør i Statkraft.

Vannkraft er fortsatt bærebjelken i det norske kraftsystemet og bidrar til over 95 prosent av Norges totale energiforbruk.

– Med så stor avhengighet av vannkraft for å levere strøm over hele Norge, kan disse vannkraftverkene klassifiseres som kritisk infrastruktur. Det er viktig å forbedre og opprettholde hvert anleggs installerte base, utstyr og smidig drift, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB i Norge.

Langvarig samarbeid

Det nye prosjektet bygger på et langvarig forhold til Statkraft i Nord-Norge, hvor ABB  tidligere har levert automatiseringsløsninger på vannkraftverkene Nedre Røssåga, Øvre Røssåga, Bjerka, Skjomen og Adamselv.

– Vi har samarbeidet med Statkraft mange ganger, og nylig ble våre leveranser på Øvre Røssåga anerkjent som beste praksis og brukes som en oppskrift for hvordan man skal levere lignende prosjekter fremover, legger Holsten til.

Med omfattende leveranser av integrerte kraft- og automatiseringsløsninger til vannkraftverk, består ABBs globale vannkraftprosjekter blant annet av Enel Green Power i Italia, Copel i Brasil, Aswan i Egypt, Three Gorges i Kina, Piva i Montenegro, Itaipu i Brasil og Sharavathy i India.

Statkraft utvikler og driver fornybare energikilder innen vannkraft, vind, sol, gass og biomasse, og leverer også fjernvarme. Med over 125 års erfaring innen vannkraft driver de 335 vannkraftverk over hele verden og er den største produsenten av fornybar energi i Europa.

Les mer:

Skal modernisere kontrollsystemet i Kobbelv kraftverk

ABB og BKK samarbeider om pålitelig produksjon av fornybar energi