INDUSTRI

Yara satser i Libya

Konsernsjef i Yara International, Ole Jørgen Haslestad, er fornøyd med kjøpet i Libya.
Konsernsjef i Yara International, Ole Jørgen Haslestad, er fornøyd med kjøpet i Libya.

Yara skyter inn 225 millioner dollar i det nye selskapet, som har fått navnet Libyan Norwegian Fertilizer Company (Lifco).

De to andre eierne, National Oil Corporation of Libya (NOC) og Libyan Investment Authority (LIA), deler den siste halvparten av Lifco.

Vil bygge nytt anlegg

Førstnevnte overfører et gjødselanlegg i Marsa El Brega verdsatt til 225 millioner dollar til Lifco. Det er dette gjødselsanlegget Lifco skal eie og drive.

Yara varsler at målet er å investere i nye fullskala produksjonsanlegg hvis og når nye naturgassressurser blir gjort tilgjengelig på gode nok betingelser.

Yara står for eksporten

– Vi er svært fornøyd med å ha nådd denne milepælen. Med vår vilje til vekst og utvidelse av Lifco vil etableringen være et stort bidrag til Yara, LIA og NOC. Investeringen vil komplettere Yaras globale kommersielle aktiviteter, og tilføre Libya nye investeringer som en del av Yaras kjernevirksomhet, sier konsernsjef i Yara International ASA, Jørgen Ole Haslestad i en pressemelding.

Yara vil håndtere all eksport av urea og ammoniakk fra Lifco. De eksisterende anleggene, som har 1200 ansatte, produserer om lag 900.000 tonn urea og 150.000 tonn overskytende ammoniakk per år.

Får sjef fra Yara

Det nye selskapet vil ha hovedkontor i Marsa El Brega under ledelse av sin nye direktør, Gianni Paci fra Yara.

– Yaras deltakelse i samarbeidsselskapet vil øke vår styrke til å forfølge våre nåværende planer for modernisering og ekspansjon av vår gjødselindustri. Siden Lifcos aktivitet er en del av Yaras kjernevirksomhet, hvor de er en global leder, har vi funnet en ideell partner i Yara. Jeg er trygg på at dette er en vinn-vinn sitasjon for alle parter i Lifco, sier Dr. Ghanem, styreleder i NOC i en kommentar.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.