LUFTFART

Widerøe-fly ble oppdatert - 8 fly satt på bakken

Tekniske problemer.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Bendiksby, Terje/NTB/Scanpix

En elektronisk oppdatering av Widerøes fly skaper problemer for trafikken i Nord-Norge mandag. Avganger er kansellert og reisende må regne med forsinkelser. 

– Formiddagen er utfordrende for Widerøe i Nord-Norge og det beklager vi, men vi håper det meste er rettet opp i løpet av dagen, sier informasjonssjef Catharina Solli i Widerøe, til NTB.

Etter at alle flyene fikk en oppdatering av det elektroniske systemet torsdag, oppsto plutselig feilmeldinger for flere fly søndag. Av ukjente grunner var det kun flyene i Nord-Norge som var rammet av feilmeldingene, og det har ført til store konsekvenser mandag.

– Etter problemene i går er vi i den situasjon at vi ikke har flyene i riktig posisjon for å starte. Vi har også mannskap ute, men på steder hvor det ikke er fly, sier Solli.

Det er flere avganger i hele Nord-Norge som er berørt mandag formiddag. Blant annet er WF 768 Mo i Rana til Trondheim kansellert på grunn av manglende mannskap. Videre er WF 981 fra Vadsø via Mehamn, Honningsvåg og Hammerfest til Tromsø også innstilt.

Feil posisjon

– Maskinen som skulle fly fra Kirkenes til Vadsø og Alta, sto i feil posisjon i morges, og det berører også avgangene fra Tromsø, Stokmarknes og inn til Bodø kansellert, sier Solli.

Hun forteller at kanselleringene skaper problemer for både pendlere og folk som skal på sykehus i Bodø, og selskapet beklager konsekvensene det skaper for kundene.

– Det er slik det var søndag at problemene er lokalisert til Nord-Norge. Det er så langt ikke meldt om feil på flyene i Sør-Norge, så bank i bordet, sier Solli videre.

Ifølge Solli trenger ingen av passasjerene å være bekymret for sikkerheten. Passasjerene som er rammet, vil bli plassert på andre avganger eller på bakketransport.

 
Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.