OLJE OG GASS

West Eminence endelig levert

RUVER: West Eminince er søsterrgg til West Phoenix som borer for Total på Victoria-feltet i Norskehavet. Mens mannskapene på sistnevte sliter med vinterstormer, setter West Emince kursen til varmere farvann, nærmere bestemt Santos bassenget sør-øst for Rio de Janeiro i Brasil
RUVER: West Eminince er søsterrgg til West Phoenix som borer for Total på Victoria-feltet i Norskehavet. Mens mannskapene på sistnevte sliter med vinterstormer, setter West Emince kursen til varmere farvann, nærmere bestemt Santos bassenget sør-øst for Rio de Janeiro i Brasil Bilde: Seadrill
Anders J. Steensen
13. mars 2009 - 08:23
Vis mer

West Eminence er en 6. generasjons borerigg beregnet for dypt vann.

Den kan bore på 3000 meters havdyp uten fast forankring. I stedet brukes dynamisk posisjonering for å holde riggen i posisjon.

West Eminence er bygget ved Samsung Shipyard i Korea. I likhet med de fleste andre riggene under bygging, er levering av riggen forsinket med et halvt år.



Til Brasil for 600 000 dagen

Første tur går til Santos Bassenget utenfor Brasil for å bore i de dype oljeførende lagene som ligger under flere kilometer med salt (sub-salt). Dette regnes som et av verdens mest prospektive områder. Oppdragsgiver er Petrobras.

SeaDrill melder at de planlegger borestart i juni på vanndybden 2400 meter. Kontrakten varer i seks år med en dagrate på 600 000 dollar, eller etter dagens kurs rundt 4,2 millioner kroner.



Den 8. i rekken

– West Eminence er den åttende dypvannsboreriggen vi mottar på 11. måneder. Dette bekrefter at SeaDrill er blitt en stor aktør på dypt vann, og første fase i å etablere SeaDrill som dypvannsaktør er over. Vi venter på ytterligere tre rigger i løpet av relativt kort tid, sier administrerende direktør Alf C. Thorkildsen i SeaDrill Management i en pressemelding.

– Vi er svært glade for at riggen har gått i en langtidskontrakt med Petrobras, sier Thorkildsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.