NYHETSBREV

Vrir seg mer mot bygg - introduserer ny produsent

Autics årlige høstseminar trakk godt med deltakere.
Autics årlige høstseminar trakk godt med deltakere. Bilde: Joachim Seehusen

B-Meters

  • Hovedkontoret ligger i Gonars, nord-øst i Italia. Bedriften ble stiftet av familien Budai i 1991. Stifterne hadde da allerede mer enn 20 års erfaring med produksjon av vannmålere, skriver selskapet om seg selv.
  • B-meters har nå tre fabrikker og som produserer 1.4 millioner målere hvert år. Selskapet er ISO9001-sertifisert og alle produktene tilfredsstiller kravene i CE 75/33-ISO 4064.
  • Selskapets nettadresse: bmeters.com

At Autic nå også vil satse på energimåling kom frem da Autic holdt sitt årlige kundeseminar på Vettre i Asker 15. oktober, der det var 73 påmeldte.

– Jeg hadde ikke trodd det skulle komme så mange. Dette er veldig bra, sier daglig leder Petter Kvalberg til Automatisering.

Nye i Norge

Kvalberg forteller at de nettopp har tegnet avtale med italienske B-meters og at Autic nå er norsk distributør. B-meters leverer målere som kan lese leveranser av vann, varme og energi.

– De kom til Sverige for noen år siden, men B-meters har tidligere ikke vært solgt i Norge, forteller Thomas Thorsen som blir ansvarlig for produktene.

Autic er nå i en fase der de vurderer hvilke produkter som skal tas inn. B-meters leverer målere i hele spekteren fra store enheter beregnet på vannverk og ned til små målere for radiatorer.

Les: Byer sløser med energi

Riktige produkter

– Ja, vi må finne de prouktene som er riktige for det norske markedet. Vi kommer nok til å starte med leilighetsmarkedet.

Thorsen forteller at det startet med forespørsler fra kunder. Autic har fra før avlesningsutstyr og noen kunder ønsket også å kunne kjøpe målere fra samme selskap. Det skal ikke være nødvendig med noen form for programmering. Målerne plasseres, og leses av.

Petter Kvalberg, daglig leder Autic vrir virksomheten mot energimåling, et felt i vekst. Joachim Seehusen
Har du lest siste del av Rolf Skatvedts serie om industriell måling:  Hvordan redusere måleusikkerheter

Bruker M-bus

– For denne typen målere er det tre store produsenter i Europa. De øvrige har proprietære systemer, mens vi bruker M-bus som er helt åpen. De øvrige bruker deler av M-bus. Det er en del av Autics profil at alt skal være åpent.

Thorsen mener M-bus gir bedre kvalitet på dataene enn Modbus. Han understreker at siden hver enkelt målers serienummer blir lest av så sikrer det sporbarhet som er viktig om det oppstår feilvisninger.

– Nå er vi inne i en markedsanalyse, vi planlegger å rulle ut produktene i november eller desember, sir Thorsen.

 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.