ARBEIDSLIV

Viser fram utenlandsk kunnskap

Bilde: ANSA

Med Tekna som samarbeidspartner skal norske teknologistudenter i utlandet synliggjøre den nyttige erfaringen og kunnskapene de kommer hjem med.

– Studentene er ute i forskjellige fagmiljø. De tar med seg inspirasjon hjem som kan bidra til innovasjonsprosesser, sier leder Frode Skjæveland i fagutvalget TekNat i Ansa - Studentorganisasjonen for utenlandsstudenter).

Innovasjonsevner

Fagutvalget mener at siden innovasjon innen andre bransjer enn olje- og gass er sjeldent, må man i Norge dra større nytte av kompetansen som finnes i de landene der Ansas medlemmer studerer.

Skjæveland mener at de rekrutteringsansvarlige ved norske bedrifter vet for lite om utenlandske utdanningsinstitusjonene og at det derfor kan være ekstra vanskelig for utenlandsstudenter å få jobb hjemme i Norge.

– Bedriftene har et bedre forhold til NTNU og norske høgskoler, hevder Skjærveland.

Inviterer bedrifter til fagdag

For å synliggjøre utenlandsstudentene og deres kompetanse skal det arrangeres en fagdag med representanter fra norsk næringsliv og det offentlige på BI i Oslo den 25. juni.

Her skal innovasjonsprosesser stå i fokus og Ansa TekNat håper at viktige kontakter knyttes og at utenlandsstudentene får markedsført seg ovenfor norske bedrifter.

Fagansvarlig er tidligere nestleder i NITO studenter, Alexander Verlo.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.