KRAFT

Vind og bølger på klagetoppen

FÅR MANGE ANKESAKER: Olje- og energidepartementet har styrket saksbehandlingskapasiteten sin med 10 årsverk, og avviser at de lar ankesaker ligge og støve ned.
FÅR MANGE ANKESAKER: Olje- og energidepartementet har styrket saksbehandlingskapasiteten sin med 10 årsverk, og avviser at de lar ankesaker ligge og støve ned. Bilde: Colourbox

Så godt som alle konsesjoner Norges vassdrags- og energiverk (NVE) gir til fornybar kraftutbygging blir klaget inn til Olje- og energidepartementet.

Hittil i år har departementet behandlet 17 ankesaker, men bare to av klagene er tatt til følge. En av dem er fra Forsvaret.

Stopper prosjekter

Miljøorganisasjonen Zero mener at lokale protester forsinker forsvarlige vindkraftutbygginger.

– Lokal motstand har stoppet en del prosjekter og er med på å gjøre politikere på lokalt og nasjonalt nivå mer tilbakeholdne på vindkraftsatsing, sier Zero-leder Einar Håndlykken til Vårt Land.

Han opplyser at lokale protester dessuten kan få utbyggerne til å skrinlegge planer om å satse på fornybar energi.

Støver ikke ned

Håndlykken mener politikerne må bli mer handlekraftige og behandle sakene raskere. Men statssekretær Robin Martin Kåss (Ap) i Olje- og energidepartementet mener at sakene ikke blir liggende og støve ned.

– Selv om vindkraft er en prioritert satsing, skal det ikke gå på bekostning av miljøvern. Nå har vi også økt behandlingskapasiteten vår med ti nye stillinger for 2008 og foreslår en ytterligere økning for 2009, sier Kåss.

Klagene som departementet mottar, går ofte ut på at folk synes vindmøller er stygge å se på.

©NTB

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.