KARRIERE

Vil skrive røverroman

ALLSIDIG: Asgeir Myhre (51), administrerende direktør i Teleplan, har trivdes både som IT-mann og befal. Han drømmer om å være forfatter.
ALLSIDIG: Asgeir Myhre (51), administrerende direktør i Teleplan, har trivdes både som IT-mann og befal. Han drømmer om å være forfatter.

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Forfatter. Livet har gitt flust med opplevelser og erfaringer, som det kunne vært morsomt å bruke som bakgrunn for en ”røverroman”. Fantasien er en av menneskets absolutt viktigste ressurser. Å ha en jobb hvor du kontinuerlig kan gi den fritt utløp må være herlig.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Finansmegler eller sushikokk

Etter en normal arbeidsdag ville jeg finne det svært vanskelig å stå inne for å ha skapt eller tapt store verdier over natta. Jeg er for øvrig særdeles skeptisk til rå fisk.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Jeg har mange gode minner fra alle steder jeg har jobbet. Av de aller beste var kanskje da jeg som fersk kompanisjef sammen med toppmotiverte, unge norske soldater lærte allierte spesialstyrker hvordan de skulle overleve og fungere under strenge norske vinterforhold.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Vi har det vel generelt ganske godt, men i et veldig stramt arbeidsmarked blir gjennomtrekken stor og effektiviteten går ned. Lojalitet mellom kolleger, bedriften og arbeidstakerne er et konkurransefortrinn som vi må tilstrebe å bevare. Vi burde hatt langt høyere grenser for skattefrie bedriftsinvesteringer i medarbeidertrivsel og sosiale tiltak for ansatte og deres familier.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.