BYGGPOLITIKK

Vil skjerpe innkjøpsreglene

Heidi Grande Røys vil at det offentlige skal håndtere anskaffelser mer profesjonelt.
Heidi Grande Røys vil at det offentlige skal håndtere anskaffelser mer profesjonelt. Bilde: Espen Zachariassen

Både organisering, lederforankring, rutiner og kompetanse skal vurderes for å finne tiltak som gjør innkjøpsvirksomheten i det offentlige mer profesjonell.

Det varsler fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys etter Riksrevisjonens merknader om uregelmessigheter og brudd på regelverket for offentlige anskaffelser.

Vil endre terskelverdien

- Regjeringa har gjort mye for å styrke etterlevelsen av innkjøpsreglene, nå er det på tide med en helhetlig gjennomgang for å forbedre innkjøpsaktiviteten i det offentlige, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

Gjennomgangen skal resultere i en stortingsmelding neste vår. I meldingen skal blant annet terskelverdien drøftes. Den er i dag på 500.000 kroner.

Det blir også vurdert om det skal innføres en forenklet kunngjøringsplikt ved anskaffelser under terskelverdien.

Ekstern gruppe

Departementet og Direktoratet for forvaltning og IKT er allerede i gang med å kartlegge ulike brudd på anskaffelsesregelverket og de bakenforliggende årsakene.

I disse dager starter en ekstern ekspertgruppe også opp et prosjekt for å vurdere organiseringen av innkjøpsvirksomheten, med det mål å komme opp med forslag til endringer, heter det i pressemeldingen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.