MOTOR

Vil gi prisgaranti på JSF

F-35 Joint Strike Fighter vil få prisgaranti i mai 2010, melder Lockheed Martin.
F-35 Joint Strike Fighter vil få prisgaranti i mai 2010, melder Lockheed Martin. Bilde: Lockheed Martin

– Hvis amerikanske forsvarsmyndigheter godkjenner planene, kan den første prisgarantien være på plass allerede i august i år, sier forretningsdirektør i Lockheed Martin, James D. Latham, til Dagbladet.no.

F-22

Det skjer etter at det har blitt skapt stor usikkerhet rundt hvorvidt F-35 Joint Strike Fighter i det hele tatt vil bli produsert, ettersom man heller har gått i retning av å produsere flere fly av typen F-22 Raptor.

Prisgarantien skal være på plass før Norge og andre potensielle kjøpere må binde seg til en bestilling i januar 2011.

Les også:

920 fly

Arbeidet skal faktisk settes i gang allerede i mai, og den første maksimalprisen skal være klar i august.

– Først vil vi spørre partnerne om de uten å binde seg kan forsikre oss hvor mange fly de akter å kjøpe. Deretter tar vi totalen - om lag 920 fly - og ber alle deleleverandører og kontraktører om å komme med en garantert fastpris for denne bestillingen. Prisen vi får da, vil danne grunnlaget for maksimumsprisen vi kan garantere partnerlandene i august, sier Latham.

Etter at kjøperne så har bekreftet antallet, skal man gå en runde til med leverandørene for å få presset prisen ned. Fastprisen skal så være klar i mai 2010.

Vil ikke påvirke

Latham er ikke bekymret for følgene av F-22-rabalderet.

– Vi vet ikke dette før vi ser hva som ligger i presidentens budsjett. Og her kan det være mange mulige scenarier. Men alle signalene vi får er at JSF ikke vil rammes - og at det som eventuelt skjer med F22 ikke vil påvirke vårt program, sier han til Dagbladet.no.

Gripen vil også gi prisgaranti: Prisbombe fra Gripen

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.