BYGG

Vil behandle raskere

Administrasjonsminister Heidi Grande Røys vil få fart i behandlingstiden for offentlige bygge- og vedlikeholdsprosjekter. Fremover skal kontraktene være ferdigsignerte en måned etter utlysningen.
Administrasjonsminister Heidi Grande Røys vil få fart i behandlingstiden for offentlige bygge- og vedlikeholdsprosjekter. Fremover skal kontraktene være ferdigsignerte en måned etter utlysningen. Bilde: colourbox.com

I forbindelse med krisepakken som legges frem 26. januar, hvor det forventes store bevilgninger til offentlige bygg og anlegg og vedlikehold, åpner regjeringen nå for ekstra rask behandling av offentlige anskaffelser.

Håper på rask effekt

Det innebærer at tiden fra kunngjøring av konkurransen til signering av kontrakt kan reduseres med en tredjedel, fra tre til én måned.

– Når vi nå åpner for å kutte kraftig i tidsbruken ved store offentlige innkjøp, håper jeg dette gir en tilsvarende rask effekt på sysselsettingen, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

Den lavere tidsbruken skal imidlertid ikke gå ut over kvaliteten.

– Jeg vil likevel minne om at oppdragene fortsatt skal kunngjøres, og at det er viktig at offentlige innkjøpere er nøye med å følge reglene om offentlige anskaffelser. Det er like viktig som ellers at kravene til konkurranse og likebehandling ivaretas, sier Grande Røys.

Sender brev

Med den nye prosedyren har tilbydere 10 dager på å melde sin interesse.

De får så 10 dager til å utforme et tilbud, og til slutt har man 10 dager til å gjennomgå den valgte kontrakten før endelig signering.

Fornyingsdepartementet har i dag sendt ut et brev til berørte parter, der det redegjøres for den utvidede adgangen til bruk av hasteprosedyren.

I brevet vises det også til en uttalelse fra EFTAs overvåkningsorgan (ESA), som blant annet oppfordrer til at alle store, offentlige prosjekter i 2009 og 2010 anses som hastesaker.Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.