DATATELE

Videreutvikler Bluetooth med norsk hjelp

Bilde: Finn Halvorsen

Ifølge Harri Tulimaa i Nokia er Wibree snarere en utvidelse av Bluetooth-konseptet sett fra deres ståsted.

Nytt spekter

- Wibree ville aldri kunne blitt en alternativ kommunikasjonsteknologi i våre mobiltelefoner, uten at det er i kombinasjon med Bluetooth. Løsningen bygger på at det kun er nødvendig å gjøre forholdsvis enkle modifikasjoner i Bluetooth-brikken. Ekstrakostnaden vil bare ligge på noen få cent per brikke. Samtidig åpner det for et helt nytt spekter av kommunikasjonsmuligheter for mobiltelefonen, sier Tulimaa.

Vil ha med flere

Han ser derfor ingen grunn til at det skal bli noe problem å få andre mobiltelefonprodusenter med.

Nokia har foreløpig ikke presentert konseptet for sine konkurrenter. Det vil først skje når den endelige spesifikasjonen foreligger, trolig i andre kvartal neste år.

Får skryt

For å få dette til må Nokia ha aktører med på laget som lager dedikerte Wibree-brikker. De må være billige, små, og de må fremfor alt ha svært lavt strømforbruk.

- Nordic Semiconductor har vist seg som en ledende leverandør innen kortholds radiokommunikasjon med kretser som oppfyller nettopp disse kravene. Det var derfor helt naturlig å ta kontakt med dem for den videre utviklingen av Wibree-teknologien, sier Tulimaa.

Skreddersyr kretser

- Våre proprietære standardkretser for kortholdskommunikasjon i 2,4 GHz-båndet er tatt svært godt imot i markedet. Proprietære løsninger har sine fordeler. Det er blant annet mulig å skreddersy kretser med spesielle mål for øyet uten kompromisser, som for eksempel lavt strømforbruk, sier administrerende direktør Svenn-Tore Larsen i Nordic Semiconductor.

Gleder seg

Han innrømmer samtidig at mange kunder foretrekker løsninger basert på åpne standarder.

- Når Nokias Wibree-initiativ dukket opp, passet det som hånd i hanske for oss. Vi finner mange likheter med de løsninger vi allerede har. Og vi ser frem til å nå frem til markeder og anvendelser vi til nå ikke har kunnet bevege oss inn på, sier Larsen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.