T2

Vet du mer enn våre journalister?

Teknisk Ukeblad skriver om teknologi, næringsliv og politikk for lesere med høy utdannelse og spiss kompetanse. Vi driver journalistikk innen fagfelt som krever mye kunnskap, og som til tider er veldig spesialisert.

Selv om vi tror og håper at dere oppfatter våre journalister som entusiastiske, dyktige og seriøse, er det ingen tvil om at mange av dere sitter på kunnskap og informasjon som vi ikke besitter i vår redaksjon.

Det ser vi på de mange tilbakemeldingene vi får fra lesere som har utfyllende opplysninger, korrigeringer og innspill. Vi setter stor pris på engasjementet, og det er synd at vi ikke har kunnet delt disse tilbakemeldingene med resten av leserne - før nå.

Twingly

Vi har nå implementert et nytt system på TU.no som heter Twingly . Dette er et svensk system som gjør at Teknisk Ukeblad automatisk lenker til blogger som lenker til TU.no.

For leserne betyr de at det kommer en liste med blogger under artikkelen som peker videre til blogger med kommentarer eller utfyllende informasjon om artikkelen.

For bloggerne er dette en mulighet for å delta som en integrert del av debatten rundt viktige saker, korrigere eventuelle feil og komme med utfyllende informasjon.

Noen tror at blogger er et useriøst medium ettersom det er en publiseringsløsning som hvem som helst kan sette opp, og et sted der de kan skrive hva som helst.

Dette er til en viss grad sant, men slike blogger utgjør bare en del av det som ofte kalles bloggosfæren. Det finnes mange seriøse og gode bloggere der ute som skriver imponerende artikler om fag, politikk, økonomi og mange andre emner.

Luker ut

Vår erfaring er at det er en overvekt av slike seriøse blogger innen feltene Teknisk Ukeblad dekker, og vi har derfor stor tro på at bloggene vi lenker til vil være til berikelse for våre lesere.

Dessuten kommer vi til å følge opp hver eneste blogg som lenker til oss, delvis for å luke ut useriøse bloggere med artikler som ikke tilfører saken noe som helst, men også for å få en god oversikt over hva det skrives om rundt aktuelle saker innen teknologi, næringsliv og politikk.

Når du skriver et innlegg som henviser til en sak hos oss, må du gå til Twingly for å "pinge" bloggen din. Dette kan ses på som å "si ifra" om at du har skrevet et aktuelt blogginnlegg.

Dette kan gjøres manuelt hos Twingly , eller du kan legge inn denne adressen: http://rpc.twingly.com/ i bloggens liste over pingtjenester som automatisk skal kontaktes hver gang du publiserer en ny artikkel.

Ikke vanskelig

Hvis du ikke har en egen blogg, er enkelt å opprette en. Den norske tjenesten blogg.no tilbyr et godt alternativ, og det finnes også mange gode utenlandske alternativer som for eksempel Wordpress.com og Blogger . Mer avanserte brukere kan også laste ned programvaren og installere på egen server.

De som savner å kunne kommentere i debatt direkte under artiklene på Teknisk Ukeblad må smøre seg med litt tålmodighet. Vi jobber med å få på plass en god løsning for dette, men det vil ta litt tid.

I mellomtiden tar vi gjerne imot innspill, ønsker, kommentarer og eventuelt også spørsmål på vår nyopprettede blogg, Teknisk Beta .

Dette er en eksperimentell blogg der vi skal teste ut nye teknologier og løsninger før de implementeres på tu.no.

Teknisk Beta er også et nettsted der vi satser på fortelle våre lesere litt om hvordan vi jobber, hva vi planlegger å gjøre og hvordan vi ser for oss fremtiden for vår nettavis.

Bloggen er åpen for debatt, så det er fritt frem for å komme med innspill, kritikk og kommentarer. Vi leser alle innlegg, og vil svare på spørsmål etter beste evne.

Nå venter vi spent på hva du har å fortelle på din blogg.

Vet du mer enn våre journalister?

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.