ARBEIDSLIV

Verden i digitalt klasserom

Classfronter heter programmet, som er levert av Fronter AS i Oslo. Det skal gi 65.000 elever og 5000 lærere ved 240 skoler en læringsplattform på internett. - Det er en kjempesatsing som gjøres i Haag. De har innsett at kunnskap er blitt en av de viktigste råvarene, sier daglig leder Roger Larsen i Fronter.

- Programmet er et enkelt konsept. Det unike er samarbeidet vi har hatt med norske universiteter og høyskoler som har bidratt til at vi har et produkt som treffer brukergruppen, sier Larsen.

Størrelsen på kontrakten til Haag, vil Larsen ikke ut med, men prisen er ikke stort mer enn seks euro pr. elev. Fronter har inngått en avtale med Accessium i Nederland for markedsføring og salg av e-læringsprogrammet. Bak Accessium står Siemens Nederland NV og nl.tree, et nasjonalt lærings- og bredbåndsselskap for skolesektoren i Nederland.

I bruk i Norge

I Norge er programmet tatt i bruk på 30 av 36 universiteter og høyskoler, samt 450 grunn- og videregående skoler. I alt har Fronter solgt 150.000 lisenser.

- De viktigste årsakene til suksessen ligger i vår utviklingsfilosofi, vårt nære samarbeid med brukerne og en ydmyk tilnærming til markedet, hevder Larsen.

Ved å bruke referansegrupper lar Fronter kundene ta viktige valg om produktutviklingen. - Dette representerer en radikal tankegang blant programvareleverandører og synes klart i våre produkter, sier Larsen.

Flesberg skole i Buskerud er en pioner på bruk av Classfronter på grunnskolerinnet. - Det startet med at foreldrene ville ha litt mer moderne undervisning, sier Geir Kristiansen, en av lærerne på skolen. Systemet ble innført i fjor høst og har ført til en helt ny holdning hos elevene i bruk av PC-er for å skaffe seg mer informasjon.

Mindre hærverk

Nå er det mindre hærverk på maskinene, og dessuten er jentene mer frempå til å bruke PC-er i skolearbeidet enn før. - Elevene gruer seg heller seg ikke til prøver, sier Kristiansen. Så langt er systemet tatt i bruk på ungdomsskolen. Både elever, lærere og foreldre har tilgang til systemet.

Kombinertløperen Jan Schmid, som har deltatt på OL i Salt Lake, kunne følge undervisningen under lekene takket være bruk av programvaren fra Fronter. Schmid har alltid bodd i Trondheim og er elev ved Heimdal videregående skole, men er sveitsisk statsborger. Kombinertløperen går på idrettslinjen og er helt avhengig av det internettbaserte læringssystemet på grunn av deltakelsen i mange konkurranser.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.